De ce iubim Vilnius

Europa Centrala este una dintre cele mai fascinante regiuni ale continentului, care insa de multe ori nu se bucura de atentia pe care o merita. Aceeasi este si situatia cu Vilnius, cel mai mare oras si capitala Lituaniei, cu aleile sale intortocheate, cu arhitectura in stil gotic si baroc, castele in stil renascentist, istorie lunga, cultura bogata, mancare delicioasa si localnici prietenosi.
Biserica Sfintilor Petru si Pavel
Aceasta biserica romano-catolica localizata in cartierul Antakalnis este considerata perla arhitecturii din Lituania datorita design-ului sau unic, in timp ce interiorul a fost frumos ornamentat de artisti italieni renumiti precum Giovanni Maria Galli din Milano sau Giovanni Pietro Perti.

Poarta Rasaritului
Cu mai mult de jumatate de milion de vizitatori anual, sanctuarul Poarta Rasaritului este atat de popular datorita portretului Sfintei Maria gazduit in interior. Pictura adesea numita Madonna din Vilnius este agatata in capela, iar multe alte biserici au copiat acest obicei.

Turnul Gediminas
Acest turn este un simbol al capitalei Lituaniei, fiind una dintre ultimele parti ale vechiului castel. Turnul ridicat initial in secolul al XIV-lea, fusese construit din lemn de catre marele duc Gediminas, urmand a fi consolidat un secol mai tarziu cu piatra. De asemenea, din varful sau se poate admira panorama orasului, fiind gazduit si un mic muzeu.

Turnul TV Vilnius
Avand o inaltime de 165 de metri, acesta reprezinta cea mai inalta cladire din Lituania si gazduieste si un restaurant. In plus, atunci cand vremea permite, din varf se poate vedea pana la 50 de km departare.

Dealul Trei Cruci
Cu siguranta acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Vilnius, crucile din lemn fiind construite in secolul al XVII-lea in memoria a trei calugari ce au fost ucisi in acest punct si in scurt timp au devenit un simbol al orasului. Chiar daca crucile au fost distruse de catre sovietici, locuitorii au participat la restaurarea lor, iar acesta este si locul ideal de unde poate fi admirat orasul.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!