De ce iubim Cluj Napoca

 Localizare:
Cluj Napoca este un municipiu resedinta de judet si cel mai mare oras al judetului Cluj. In trecut a fost resedinta Comitatului Cluj și una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei. Din punct de vedere geografic, municipiul Cluj-Napoca este situat în cadrul Culoarului Somesului Mic, zona situata la contactul a trei mari unitati geografice: Campia Transilvaniei, Podisul Somesan si Muntii Apuseni.

 Istoric:
Cea mai veche asezare umana din zona Clujului dateaza din neolitic. Aceasta a fost descoperita la Gura Baciului, langa Suceag, in valea unui parau afluent al Nadasului si in apropierea dealului Hoia. Asezarea este datata pe la 6.000-5.500 i.e.n., fiind de altfel cea mai veche asezare umana descoperita in Transilvania. Dupa cucerirea Daciei, la inceputul secolului II p.Hr. si transformarea acesteia in provincie, Traian a pus aici bazele unei asezari de colonisti. Mari grupuri de colonisti sasi incep sa se aseze in cetatea Clujului incepand cu domnia regelui Stefan al V-lea al Ungariei (1272), dupa decimarea populatiei orasului din timpul atacurilor tatare. Municipiul Cluj Napoca se numeste astfel din 1974 o data cu aniversarea a 1850 de ani de la prima atestare.

Cai de acces:
Aeroportul International Cluj - Napoca este pozitionat pe drumul european E 576, la 10 km est fata de centrul comercial al al orasului Cluj-Napoca, iar fata de gara C.F.R. se afla la 12 km.
Clujul este legat prin sosele de toate localitatile din Romania cat si de restul Europei.
Gara Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari si mai tranzitata din nord-vestul Romaniei dupa numarul de pasageri dar si al trenurilor de calatorii si marfa. Aceasta se afla localizata in nordul municipiului nu departe de centru, iar transportul este foarte bine reprezentat, de aici putandu-se ajunge cu trenul, autocarul, microbuzul, tramvaiul, autobuzul, troleul si taxiul.

Atractii turistice:
Bastionul, turnul croitorilor – prima fortificatie a fost construita in sec 13 pe o suprafata de 7 ha. Ulterior s-a mai ridicat un zid de aparare la solicitarea cetatenilor. Turnul si-a primit numele fiindca era aparat de breasla croitorilor.
Primaria veche – cladire construita in stil neorenascentist in 1845 dupa proiectul lui Anton Kagerbauer
Palatul Szeky – cladire in stil neogotic pe malul Somesului construita in 1893 de catre farmacistul Szeky.
Statuia lui Matei Corvin – clujan care a devenit regale Ungariei intre 1458 – 1490 si in onoarea caruia localnicii au ridicat o statuie.

Cultura:
Cluj-Napoca gazduieste in fiecare sfarsit de an Festivalul de muzica folk pentru tineri, Invitatie la castel.
Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, din Cluj Napoca, situat pe str. Constantin Daicoviciu, nr. 2. Aici se regasesc colectii bogate de antichitati, mineralogie, botanica, o colectie etnografica si una de zoologie.
Pataltul Banffy - Construit între 1774 si 1785 este considerat a fi cea mai reprezentativa cladire in stilul baroc din Transilvania. Incepand cu 1951, palatul adaposteste Muzeul de Arta din Cluj, cu un valoros patrimoniu de pictura, grafica si arta decorativa.
 
Unde mancam:
Hanul Dacilor – locatie cunoscuta si recomandata cu servicii de calitate si o bucatarie bine pusa la punct. Preturile sunt medii, merita incercata o papara.
Restaurantul Casa Vikingilor - Daca vreti sa mancati mult, ieftin si bine, ati ajuns la locul potrivit! Portiile sunt imense (exista si platouri pentru mai multe persoane), mancarea e foarte buna iar atmosfera e placuta.
Restaurantul Aroma - Un restaurant mai exclusivist, Aroma va ofera prilejul de a admira Clujul de sus; situat pe dealul Feleacului, are o panorama superba si este ideal pentru intalniri romantice sau cine de afaceri.

Unde ne cazam:
Hotel City Plaza - are o amplasare spatiala ultracentrala, nu departe de Primaria orasului Cluj Napoca si Parcul Centrul. Capacitatea de cazare a hotelului este etajata pe cinci niveluri, fiecare camera dispunand de un design specific.
Hotel Fullton - amplasat in centrul vechi al orasului, creeaza o atmosfera speciala, primitoare si ospitaliera, pe masura spiritului locului, atat prin arhitectura cat si prin design-ul interior. S-a dovedit in timp ca este cea mai potrivita gadza a unui simpozion, a unei licitatii de arta, o degustare de vin sau a altor evenimente de tinuta.
Pensiunea Napoca 15, din orasul Cluj- Napoca, se gaseste amplasata in apropiere de Hotel Continental, intr-o atmosfera incarcata de farmecul de odinioara al acestui loc, considerat, la inceputul anilor 90, unul dintre punctele aglomerate si agitate de intalnire a tinerilor.
 
Preturile specifice localitatii:
-  o apa minerala este 3 ron
- o cafea 6 ron
- un meniul ziei 14 ron

Exista legatura directa intre Cluj si Bucuresti cu compania Tarom. Clujul este conectat si de restul oraselor mari din tara cat si de restul Europei foarte bine.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!