De ce iubim Salzburg

Salzburg reprezinta al patrulea cel mai mare oras al Austriei, insa se numara printre cele mai putin cunoscute, in ciuda frumusetii sale. Situat pe malurile raului Salzach, Salzburg si peisajele sale par desprinse din povesti, fiind orasul in care s-a nascut Mozart si care reprezinta o destinatie de vis pentru cei care isi doresc sa exploreze cultura si arta tarii, totul intr-un cadrul natural de vis, cu Alpii in jur.
Castelul Hohensalzburg
Acesta este localizat in varful dealului Festungsberg si reprezinta cea mai mare atractie din Salzburg. Construit in 1077, Hohensalzburg este cea mai mare fortificatie a Europei si probabil cea mai frumoasa, in interiorul castelului fiind gazduit Muzeul Fortaretei, unde vizitatorii au ocazia de a admira detalii ale vietii medievale din oras.

Catedrala Salzburg
Cea mai importanta cladire sacra din Salzburg a dominat cerul centrului vechi de aproape 400 de ani, are o istorie bogata si marcheaza si locul in care parintii lui Mozart, Leopold si Anna Maria s-au casatorit in 1747.

Biserica Sf. Petru
Pe langa frumusetea arhitecturii, biserica Sf. Petru se remarca si prin faptul ca in cadrul sau au fost inmormante de-a lungul timpului personalitati austriece, de la oameni de afaceri precum Sanction Solaria (arhictetul catedralei Salzburg) la Mannerly Mozart (sora compozitorului). De asemenea, in sala principala se organizeaza periodic concerte, cele din perioada sarbatorilor fiind cele mai populare.

Biserica Franciscana
Aceasta reprezinta cea mai veche biserica din Salzburg, fiind ridicata chiar inaintea catedralei, in secolul al VIII-lea, iar mai apoi a fost reconstruita in secolul al XIII-lea cu o alta arhictetura. Capela a fost inlocuita cu una in stil gotic 100 de ani mai tarziu, in timp ce intre anii 1468 si 1498 a fost anexat si un turn gotic. In plus, foarte atragator este si interiorul bisericii, care a fost decorat in stil baroc in secolul al XVIII-lea.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!