De ce iubim Palermo

Palermo este considerat capitala regiunii Sicilia, fiind unul dintre cele mai importante orase ale Mediteranei. Plin de viata, modern, distinct, Palermo atrage turistii prin atmosfera tangibila, fiind un mare port, iar aeroportul international este accesibil din numeroase colturi ale lumii, inclusiv Romania. In ciuda faptului ca mare parte a orasului a fost distrusa in timpul celui de al doilea Razboi Mondial, a ramas cu cladiri importante din punct de vedere istoric si arhitectural si o multime de locuri ce merita vazute.
Piata Vucciria
Localizata chiar in inima orasului inca din secolul al XII-lea, piata este alcatuita din mai multe alei, stradute inguste si ofera toate tipurile de arome si culori ale gastronomiei siciliene, de la lamai, sardine proaspete, calamar, caracatita, creveti, rosii uscate, masline, broccoli verde, iar pe durata verii si pepeni galbeni sau verzi. De asemenea, pe strazile din Vucciria pot fi experimentate o multime de specialitati, care mai de care mai savuroase.

Teatrul Massimo
Casa Operei domina cerul din Palermo, fiind o atractie importanta a orasului, construita intre anii 1875 si 1897 de catre arhitectul Giovanni Battista Basile, pentru ca la aniversarea centenarului, in 1997 sa fie restaurata complet.

Palatul Normanzilor
Aceasta reprezinta cea mai veche resedinta regala din Europa, fiind casa regilor Siciliei si scaunul imperial al lui Frederick al II-lea sau Conrad al IV-lea. Palatul a fost inclus in patrimoniul Unesco, alaturi de Capela Palatina, cea din urma reprezentand un adevarat simbol al cooperarii multiculturale, intrucat la constructia sa au lucrat muncitori cu trei credinte religioase diferite.

Turul Serpotta
In urma cu cateva sute de ani, Palermo era un loc in care oamenii bogati trebuiau sa plateasca cei mai buni artisti pentru a face din orasul lor un loc mai placut, iar Serpotta este unul dintre cei mai faimosi care a infrumusetat bisericile si numeroase cladiri, toate capodoperele sale fiind incluse intr-un tur.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!