De ce iubim Manchester

Localizare:
Orasul Manchester este considerat ca fiind unul din cele mai mari din Anglia, dupa Londra si West Midlands.

Istoric:
Chiar daca a existat o asezare in Manchester inca din vreme romanilor, orasul a fost atstat oficial incepand cu anul 1600. Odata cu Revolutia Industriala devine primul oras industrializat din lume si  un important centru al manufacturii materialelor textile, ajungand in secolul XIX sa fie numit si Cottonopolis. Orasul Manchester este cunoscut atat ca fiind unul din primele din lume cu statii de cale ferata, cat si pentru faptul ca, oamenii de stiinta din cele 2 Universitati ale orasului ( University of Manchester, si Manchester Metropolitan University) au divizat pentru prima oara atomul si au dezvoltat primele softuri pentru calculatoare.
O parte din cladirile orasului Manchester, datand din 1960 au fost fie demolate fie modernizate, iar in anul 2006 a fost terminat Beetham Tower, considerata cea mai inalta cladire din afara Londrei.
Incepand cu secolul XXI Manchester este considerat ca fiind al doilea cel mai mare oras din Regatul Unit.

Atractii turistice si cultura:
In Manchester se pot vizita un numar de 7 galerii de arta dintre care cele mai importante sunt: Manchester Art Gallery si Cube Gallery si 8 muzee: Greater Manchester Police Museum, Manchester Jewish Museum, Manchester Museum, Museum of Science and Industry, an Achor Point of ERIH , Pankhurst Centre, People’s History Museum; Urbis, a museum of city life, Gallery of Costume.

Manchester are din 1860 una din cele mai vechi echipe de rugby din lume: Manchester Rugby Club. Tot din Manchester sunt si 2 din cele mai cunoscute cluburi de fotbal: Manchester City si Manchester United.
Chiar daca sunt din locatii diferite ale Regatului Unit ,in Manchester au luat fiinta si cateva din cele mai cunoscute formatii de muzica: Oasis, The Stone Roses, The Chemical Brothers.
Daca vizitati Manchester ar fi ideal sa nu ratati un tur al orasului,  un concert in unul din pub-urile locale, Catedrala din Manchester (care incepand din secolul al VIII-lea si pana in prezent a fost reconstruita de 3 ori). 

Unde mancam:
In acest oras gasim atat bucataria locala, tipica Regatului Unit, cat si influente din intreaga lume. In functie de bugetul fiecaruia se poate manca in pub-uri sau in resturante High Class unde bucatari de renume va gatesc unele din cele mai exclusiviste preparate.

Unde ne cazam:
Fiind un oras important in Regatul Unit, cazarile la hoteluri sunt in general scumpe, iar in preajma evenimentelor tarifele se pot dubla sau chiar tripla. Pentru vizitatorii cu un buget mai redus se recomanda cazarile la hostel sau hoteluri de 1* sau 2*.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:
Pe Manchester, la ora actuala nu sunt zboruri directe din Romania. Cele mai frecvente variante de zbor din tara sunt cu escala, fie la Londra, Munchen, Paris, Amsterdam sau Zurich. Avand in vedere acest lucru, zborurile pe aceasta destinatie nu sunt restrictionate doar pe o anumita perioada si se pot gasi variante de zbor in fiecare zi a saptamanii.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!