De ce iubim Geneva

Al doilea cel mai mare al Elvetiei, Geneva gazduieste numeroase atractii culturale, istorice si naturale, fiind totodata si capitala economica, tehnologica si turistica a tarii, ocupand regiunea nordica, in imediata apropiere a granitei cu Franta, flancat de muntii Alpi si de lacul Geneva. Aici se regasesc unele dintre cele mai faimoase restaurante ale lumii, insa si peste 40 de muzee si numeroase alte monumente care atrag vizitatori din toate colturile lumii. Turistii romani au ocazia de ajunge aici cu avionul, prin zbor direct de doar doua ore din Bucuresti, operat de doua ori pe saptamana, fiind foarte confortabil din toate punctele de vedere.
Fantana Jetul de Apa
Aceasta fantana amplasata in lacul Geneva are o inaltime de 140 de metri si se afla in apropierea principalei zone de promenada din oras. Structura dateaza inca din 1886, insa nu a fost conceputa pentru a fi fantana de la bun inceput, fiind o necesitate tehnica creata pentru a elibera presiunea dintr-o statie de apa. Atunci cand vizitatorii au inceput sa apara, fantana a fost mutata intr-o locatie mai buna si a fost adaugata o pompa mai puternica, iar astazi apa se ridica la cer cu viteze de peste 200 km/h.

Catedrala Sf. Petru
Construita in secolul al IV-lea, aceasta catedrala este un frumos exemplu al arhitecturii neoclasice si a jucat un rol important pentru spiritul religios al Elvetiei. Astazi vizitatorii au ocazia de a admira situl arheologic de la subsol, insa acestia pot urca cele 157 pana in varf pentru a se bucura de vederi impresionante asupra orasului.

Piata noua
Amplasata chiar la finele zidurilor vechi ale orasului, aceasta structura structura impresionanta este considerata epicentrul cultural al Genevei. Muzeul Rath, Conservatorul si Casa Operei, toate se gasesc in aceasta piata istorica, iar la mica distanta se regasesc Casa Grutli sau Hala Victoria, unde sunt organizate periodic numeroase evenimente artistice si culturale.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!