De ce iubim Florenta

Florenta este capitala regiunii Toscana si unul dintre cele mai fascinante orase ale Italiei, fiind localizat pe malurile raului Arno si inconjurat de dealuri splendide. Orasul este cunoscut in toata lumea pentru centrul istoric inclus in patrimoniul Unesco inca din 1982 care gazduieste o colectie impresionanta de arta, monumente, biserici si palate. In Florenta se poate experimenta splendoarea stilului renascentist si vizita unele dintre cele mai faimoase muzee italiene precum Galeria Uffizi sau Galeria Academiei, unde se regaseste si statuia lui David, capodopera a lui Michelangelo.
Palatul Pitti
Palatul ridicat in secolul al XV-lea se afla in partea mai linistita a raului Arno, fiind resedinta conducatorilor regiunii pana in 1919 cand a fost preluat de catre statul italian si transformat in muzeu, iar astazi inca pastreaza aerul si atmosfera unei locuinte grandioase.

Biserica Sfintei Cruci
Florenta este bine cunoscut ca fiind locul nasterii renascentismului, iar multe morminte ale unor oameni importanti ai istoriei pot fi gasite in Biserica Sfintei Cruci, de la Galileo, la Machiavelli, Rossini, Michelangelo sau Ghiberti. Biserica a fost construita in 1294 de catre Arnolfo di Cambio, iar astazi se remarca si prin tavanul din lemn frumos pictat si impodobit cu fresce ale lui Giotto.

Galeria Uffizi
Acest muzeu de arta este cunoscut prin gazduirea celei mai grozave colectii de arta cu picturi italiene renascentiste, in special din scoala florentina. De asemenea, aici se gasesc si antichitati, sculpturi si mai mult de 100.000 de desene si picturi, alaturi de capodopere ale lui Leonardo da Vinci, Michelangelo sau Bellini.

Ponte Vecchio
Cu siguranta ca acest pod este unul din simbolurile orasului si probabil reprezinta si unul dintre cele mai fotografiate orase ale lumii, insa cea mai populara parte a sa este cea care se deosebeste prin magazinele de suveniruri acomodate, dar si pentru Palatul Vechi ridicat in 1565.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!