De ce iubim Corfu

Cu toate ca Grecia se poate lauda cu o multime de insule, Corfu este perfect pentru turistii care doresc sa se relaxeze, oferind diferite oportunitati, astfel incat sa multumeasca persoane de toate varstele. Coasta de est este ideala pentru explorarea atractiilor istorice precum Biserica Sf. Spiridon sau Muzeul de Arheologie, in timp ce sunt disponibile plaje pentru toate gusturile.
Plaja Glyfada
Multi considera Glyfada cea mai grozava plaja din Corfu, remarcandu-se prin portiunile lungi de nisip alb si formatiuni impresionante din roci. Amplasata la mica distanta de orasul Corfu, plaja este ticsita cu hoteluri, restaurante si baruri, fiind ideala pentru toti turistii.

Vechea fortareata
La un moment dat in istorie, toti rezidentii din Corfu locuiau intre peretii vechii fortarete, construita in secolul al XVI-lea de catre venetieni in partea de est a orasului, fiind separata printr-un sant. Anumite turnulete din cadrul structurii ofera vederi panoramice asupra insulei si imprejurimilor, insa punctul principal de atractie de aici este biserica Sf. George, un exemplu grozav al stilului doric.

Muzeul de Arheologie
Infiintat in anii ’60, Muzeul de Arheologie din Corfu este localizat in sudul orasului, fiind o atractie datorita colectiei bogate gazduite aici, printre care si elemente ale templului lui Artemis, dedicat zeitei grecesti.

Muzeul de Arta Asiatica
Probabil ca sunt putini cei care s-ar astepta sa gaseasca in Grecia capodopere asiatice, insa Muzeul de Arta Asiatica este gazduit in cadrul Palatului Sf. Mihail si Gavriil, o structura de la inceputul secolului al XIX-lea, printre piesele centrale fiind incluse printuri japoneze sau obiecte din portelan chinezesc.

Biserica Sf. Spiridon
Biserica este numita dupa ocrotitorul orasului, despre care se spune ca a salvat insula in mai multe randuri, motiv pentru care si multi locuitori poarta numele Spiridon, in cinstea sa. Aceasta merita sa fie vizitata nu numai pentru ramasitele sfantului care se regasesc intr-un cavou din argint, ci si pentru turnul cu clopot sau pentru domul rosu.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!