De ce iubim Casablanca

Casablanca este centrul economic, comercial si industrial al Marocului, fiind si cel mai mare oras din tara, cu o populatie de peste 4 milioane de locuitori si care atrage anual alte cateva sute de mii de turisti. Numele provine de la navigatorii portughezi care atunci cand ajungeau aici erau primiti in casele albe, afirmand adesea „Casa Branca”, iar poarta de acces principala a orasului este reprezentata de Aeroportul International Mohammed al V-lea, pentru romani existand zboruri cu escala la Roma, cu plecarea de la Otopeni
Catedrala Inimii Sfinte
Aceasta a fost construita in anii ’30, arhitectura sa combinand elemente ale stilurilor europene si marocane. Din pacate in ultimele decenii a ramas in paragina, iar astazi se afla in plin proces de renovare, fiind totusi una dintre structurile importante ale Marocului. In plus, in apropiere se regaseste si Catedrala Notre Dames de Lourdes, infrumusetata prin vitralii care ocupa aproape 800 de metri patrati.

Piata Mohammed al V-lea
Piata centrala din Casablanca gazduieste unele dintre cele mai importante cladiri oficiale ale orasului, de la Palatul de Justitie, Prefectura, Consulatul Francez, sediul principal al Postei sau Banca Maroc. Fatadele cladirilor ilustreaza stiul neo-maur impus la inceputul secolului XX, iar piata dispune si de o fantana centrala, alaturi de gradini bine ingrijite, dupa lasarea serii fiind un loc foarte popular in randul localnicilor si al turistilor.

Mohammedia
Ca o alternativa la cazarea in Casablanca, este propus oraselul Mohammedia, care se deosebeste prin plaje liniste, fiind o versiune mult mai relaxanta a capitalei marocane. In plus, aici se gaseste si al doilea cel mai mare port al tarii, insa calmul nu a fost perturbat de-a lungul anilor de nicio industrie. Bulevardele sunt aliniate cu palmieri, cafenele si restaurantele se gasesc la orice colt, iar in weekendurile de vara multi localnici din Casablanca fac cate o escapada pana in Mohammedia.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!