De ce iubim Bordeaux

Bordeaux este un oras grozav si fara indoiala una dintre cele mai frumoase destinatii ale Europei, unde iubitorii de cultura (biblioteca Mollat), arta (galeriile), natura (parcurile si gradina botanica), mancare, vin si cumparaturi vor fi satisfacuti. Exista multe strazi care merita explorate la pas, iar acestea vor duce catre o multime de atractii, orasul fiind un loc ideal, cu cateva ceva pregatit pentru preferintele fiecarui turist. Aeroportul Bordeaux Merignac este cea mai importanta poarta de acces catre oras pentru romani, cu plecarea din Otopeni.
Basilique Saint Seurin
Inclusa in patrimoniul Unesco, aceasta biserica se remarca prin faptul ca era inclusa pe itinerariul pelerinilor care urmareau sa ajunga la Santiago de Compostela din Spania, si a fost construita in secolul al XI-lea. In schimb, au fost adaugat mai multe elemente in secolele ce au urmat, insa piesele de rezistenta sunt niste statuiete si pietre de comemorare din secolele VI si VII gazduite in cripta.

Muzeul de Arta
Acesta este localizat in parcul public Jardin de la Mairie si ocupa o parte din cladirea Primariei. Aici vizitatorii au ocazia de a admira colectii de arta bogate, care includ perioda secolelor XV – XX, printre capodopere numarandu-se pictori faimosi precum Titian, Veronese, Rubens, Delacroix, Renoir sau Rodin. Picturile sunt organizate tematic, grupate dupa perioada si tara de provenienta, precum Renascentismul, picturi olandeze din secolul al XVII-lea sau franceze din secolul al XVIII-lea. In schimb, exista si o sectiune cu arta contemporana si alta cu colectii temporare.

Explanade des Quinconces
Localizata in inima orasului, aceasta este considerata a fi cea mai mare piata din Europa. Simbolul acesteia este fantana monumentala ridicata intre anii 1818 si 1828, care a fost distrusa partial in cel de al doilea Razboi Mondial, insa reconstruita. Aici sunt gazduite o multime de spectacole si evenimente importante, in timp ce la mica distanta se afla puncte de reper importante pentru Bordeaux, de la Marele Teatru la Gradina Botanica.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!