De ce iubim Bologna

Bologna este un oras medieval localizat in nordul Italiei, cunoscut pentru arhitectura veche, mancarea grozava si peisajele marine. Chiar daca aici nu se gasesc simboluri cunoscute in toata lumea precum cele din Roma, canale pitoresti ca in Venetia sau bogatia artistica din Florenta, Bologna are propriul sarm, fiind locul ideal pentru petrecerea unei vacante. Pe langa turnuri medievale, biserici grozave, palate impresionante si numeroase piete, Bologna este legendar pentru mancarea traditionala, fiind un oras accesibil prin zbor direct catre Aeroportul Guglielmo Marconi din mai multe locuri ale Romaniei, precum Bucuresti, Iasi sau Timisoara.
Turnurile Asinelli si Garisenda
Construit la sfarsitul secolului al XI-lea, turnul Asinelli este un simbol al Bologniei, alaturi de Garisenda, ridicat in aceeasi perioada. Cu toate ca cele doua au fost proiectate cu o inaltime mai mare de 60 de metri, acestea dispun de 48 de metri, insa Asinelli a dovedit ca nu doar Pisa dispune de singurul turn inclinat al Italiei. Vizitatorii pot urca scarile intortocheate pana in varf, unde vor fi rasplatiti cu vederi impresionante asupra orasului.

Piata San Stefano
Aceasta este una dintre cele mai populare piete ale orasului, gazduind mai multe cladiri importante, precum cele 7 biserici, alaturi de Casa Berti, unde frescele reprezinta creatia lui Gaetano Gandolfi, sau de Palatele Isolani sau Bolognini, iar aici sunt organizate periodic cele mai importante concerte si evenimente culturale din Bologna.

Cadrilaterul
Delimitat de piata Maggiore si strazile Rizzoli, Castiglioni si Farini, Cadrilaterul reprezinta inima orasului si una dintre cele mai vechi zone ale Bologniei, fiind un loc ideal unde oricine poate descoperi tot ce are orasul de oferit. De la standurile cu fructe si legume proaspete, la cele cu specialitati din branza sau peste, cafenele si mici fast food-uri, Cadrilaterul este locul in care antichitatea se intalneste cu modernul, impletindu-se, iar cumparaturile nu au fost niciodata mai grozave de atat.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!