De ce iubim Beijing

Capitala Chinei si unul dintre cele mai populate orase ale lumii, Beijing reprezinta centrul politic, cultural si economic al tarii, fiind o metropola plina de vitalitate. Vizitatorii au ocazia de a descoperi un oras cu o istorie bogata infrumusetat prin cele mai noi tehnologii si arhitectura moderna. Marele Zid Chinezesc sau Orasul Interzis sunt cateva dintre punctele centrale, insa Beijing are cate ceva de oferit pentru preferintele oricarui turist.
Mormintele Dinastiei Ming
Acest complex de mausolee a fost ridicat de catre imparatii dinastiei Ming, fiind unul dintre cele mai bine pastrate exemple ale arhitecturii unice chinezesti, dar si un loc grozav in care vizitatorii se pot relaxa departe de aglomeratia orasului.

Marele Zid Chinezesc
Cu siguranta acesta este cel mai faimos simbol al Chinei si marcheaza o parte importanta a istoriei Beijing-ului. Ridicat in urma cu mai bine de 2.000 de ani, de catre Qin Shi Huangdi, primul imparat chinez, acest zid urmarea conectarea mai multor fortarete vechi, iar in diferite puncte importante erau plasate armate intregi pentru protejarea structurii sale. De asemenea, zidul este cea mai mare constructie care a fost finalizata vreodata, intinzandu-se de-a lungul muntilor din nordul Chinei si pana in capitala, avand o lungime totala de 5.000 de km, iar grosimea variaza in anumite locuri intre 7 si 9 metri.

Templul Yonghe Lama
Acesta este localizat in coltul orasului si este considerat cea mai mare si cea mai bine pastrata lamaserie din China. Templul era candva resedinta celui de-al treilea imparat al dinastiei Qing si ocupa o suprafata impresionanta de aproape 4 hectare, putand fi descris ca un mini palat cu acoperis galben si pereti rosii care delimiteaza cladirile din cadrul complexului. In ziua de azi este un templu tibetan budist activ care gazduieste si o statuie impresionanta din lemn care il infatiseaza pe Buddha.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!