De ce iubim Bangkok

Exista peste 31.000 de temple budiste raspandite pe teritoriul Thailandei, iar multe dintre cele mai spectaculoase se regasesc in Bangkok, ce reprezinta capitala politica, sociala si centrul economic al tarii. Aceste palate spectaculoase evidentiaza trecutul glorios al orasului, care se remarca si prin chioscurile cu mancare, faimoasa piata pe apa, orasul chinezesc plin de viata de unde se pot cumpara de toate, de la accesorii, la imbracaminte, incaltaminte, suveniruri, toate acestea facand din Bangkok o destinatie ideala. Aeroportul Suvarnabhumi nu este accesibil prin zbor direct din Romania, insa sunt disponibile mai multe zboruri cu escala.
Wat Suthat
Templul este bine cunoscut pentru acoperisul auriu, o statuie aurie uriasa care il infatiseaza pe Buddha, fresce magnifice si un leagan imens amplasat in fata constructiei. De asemenea, acesta reprezinta unul dintre cele mai vechi si mai mare temple budiste din Bangkok, fiind si resedinta unuia dintre preotii brahmani.

Wat Arun – Templul Rasaritului
Acesta este denumit dupa Aruna, zeul indian al Rasaritului si este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari simboluri ale Thailandei. Templul budist este o reprezentare arhitecturala a muntelui Meru, centrul lumii in cosmologia budista. In plus, in mitologia budismului tibetan, muntele este un loc care reprezinta simultan centrul universului, dar si linistea mintii urmarita de catre adepti.

Marele Palat si Templul Prakeaw
Marele Palat a fost construit in 1782 de catre regele Rama I care a stabilit Bangkok-ul drept noua capitala a Thailandei, iar cladirea a servit rept resedinta familiei regale din prima zi pana in 1946. Templul Prakeaw a fost ridicat pentru a gazdui o statuie din smarald care il infatiseaza pe Buddha, ce are o vechime de cateva sute de ani. Acest loc de rugaciune impune reguli stricte, motiv pentru care vizitatorii trebuie sa se imbrace adecvat si in nici un caz sa nu se aseze sau sa isi indrepte picioarele catre statuie.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!