De ce iubim Timisoara

Localizare: 
Timisoara se afla in Regiunea Banat, in vestul Transilvaniei, la 40 kilometrii de sud vestul granitei cu Ungaria.
Primele documnete care atesta localitatea sunt din anul 1474, iar mandria orasului de pe raul Timis, este aceea de a fi fost, in 1884, primul oras din Europa  iluminat stradal, la putin timp dupa orasul New York.   

Istoric:
Vechea cetate Castrum Temensiense, aflata la mare rascruce de drumuri comerciale este intens dezbatuta de turci si austrieci si ravnita mai tarziu de nobilimea maghiara. Intre anii 1315 si 1323, regele Carol Robert de Anjou isi stabileste la Timisoara resedinta regala, in palatul care exista si azi, redenumit mai tarziu, Castelul Huniade.
In 1552 Timisoara este transformata de catre turci in pasalac, urmand o ocupatie de  164 ani. In 1716 cetatea Timisoarei este cucerita de Eugeniu de Savoya.
In 1760 Timisoara introduce iluminatul stradal prin folosirea a 100 lampi cu seu. La 1779, Banatul este alipit Ungariei, dupa decizia Curtii imperial de la Viena. Orasul Timisoara este deschizator de drumuri si in ceea ce priveste transportul urban, aici functionand pntru prima data, in tara, si inaintea multor oras europene prima linie de tramvai electric, in anul 1899.
Tot in Timisoara va razbate pentru prima data, in 1989,  glasul libertatii, fiind orasul in care oamenii si-au strigat drepturile, dupa 40 de ani de comunism.
 Situat la mai putin de 700 kilometrii distanta de 13 orase europene, orasul Timisoara detine opt secole de istorie cu evenimente politice, economice, culturale importante. Peste 14.000 de cladiri vechi apartind perioadei baroce si pana la cea intrebelica descriu, de sute de ani, povestea Timisoarei.

Atractii turistice:
Catedrala cu hramul Sfanta Treime este cel mai mare edificiu de cult al orasului si a fost construita intre anii 1936-1940.  Istoria  Bisericii este in strasa legatura cu alipirea, in 1919 a Banatului la Romania , cand se incearca incurajarea ortodoxiei, umbrita de dominatia ungara, catolica.
   Un alt loc de popas pentru turistul aflat in Timisoara este Piata Unirii, loc de intalnire al tinerilor din oras, cu terase colorate vara si puburi animate iarna.
   Aici se afla Domul romano-catolic, Palatul Baroc, Catedrala ortodoxa sarba, Casa Bruck, Monumentul Sf Treime si o fantana cu apa minerala.
   Piata Victoriei din Timisoara, unde s-au strans, in 1989, primii revolutionari este punctul central al orasului . In apropiere se afla cladirea Operei si Catedrala Mitropolitana,  Teatrul National,  Teatrul maghiar de stat, Teatrul german de stat, Muzeul Banatului.
  Castelul Huniazilor construit de contele Iancu de Hunedoara intre anii 1443-1447 este cea mai veche cladire istorica si a fost construit pe edificiul fostului palat care servea ca resedinta lui Robert de Anjou, un secol mai devreme. Castelul se afla pe o insula si este legat de orasul fortificat printr-o punte mobila.
  Muzeul de Arta deschis  la jumatatea secolului al XIX lea adaposteste colectii  cuprinzand  pictura italiana, flamanda, olandeza,  germana, austriaca, maghiara si lucrari de pictura romaneasca.

Unde mancam:
In Timisoara puteti incerca restaurante care servesc mancare din bucataria traditionala , dar si  cea ungureasca, sarbeasca, saseasca si bineinteles bucataria internationala.
Un restaurant apreciat aflat in apropierea cladirii Operei dinTimisoara, pe strada Alba Iulia este Casa cu Flori. Aici veti putea incerca specialitai de vanat: mister, cerb , putei gusta carnea de strut si ficatul de gasca preparat in stil original.
La 3 kilometrii de Timisoara, in localitatea Giroc, se afla restaurantul Daff jr. unde trebuie sa incercati specilaitatea casei, piept de pui cu visine.
Pentru a servi masa transpus in epoca medievala, restaurnatul Camelot din Timisoara este cel mai potrivit loc.

Unde ne cazam:
Hotel Timisoara, cotat la 4 stele se afla in apropierea Operei, in zona centrala a orasului. Cu un bogat meniu traditional romanesc, unguresc sau nemtesc, restaurantul hotelului  este intim si elegant.
Hotelul Savoy sau hotelul Continental se afla, de asemenea, in zona centrala si reprezinta o alegere potrivita  si confortabila.
 
 
 

De ce sa alegi Aerotravel

  • Activitate de peste 16 ani
  • Peste 100 000 de clienti deserviti anual
  • In topul primelor 3 agentii de turism din Romania.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!