De ce iubim Sydney

Istoric:
Sydney, capitala statului Noua Galie de Sud din Australia, este o metropola cu peste 4 milioane de locuitori.
Locuita vreme de zeci de mii de ani de populatia indigena de origine asiatica, Australia cunoaste prima colonizare abia in secolul al VIII-lea.
La data de 19 aprilie 1770 James Cook  atingea cu corabia sa tarmul din sud estul continentului si golful Botany din Sydney. Coasta devenind mai apoi parte a Imperiului Britanic.

Doua decenii mai tarziu, exploratorul Arthur Philip a coborat pe aceleasi tarmuri, cu o incarcatura mai putin nobila, formata din condamnati deportati si marinari, in jur de 1.100 de oameni. Pe coastele stancoase acestia si-au construit adapost si astfel s-au pus bazele portului Sydney si ale viitoarei metropole, in Golful Botany.
Desi din 1931, Australiei i s-a oferit suvernatitate totala, aceasta inca mentine regina sau regele Angliei, ca sef al statului.
Indepartata si fascinanta metropola Sydney ofera prilej de desfatare prin plajele imense, parcurile naturale bogate in flora si speciile de animale intalnite doar in acea parte a lumii.

Atractii turistice:
Cladirea Opera House din Sydney, isi disputa titlul de cea mai vizitata constructie si se dueleaza pentru acesta cu o alta cladire impresionanta, Harbor Bridge, aflat in imediata vecinatate a Operei. Opera House din Sydney, construita intre anii 1956 - 1973 constituie fara indoiala o capodopera a arhiecturii moderne.
Proiectul  arhitectului danez Utzon parea imposibil de realizat, cu acoperisul in forma de scoci suprapuse, de culoare alba, dar cu un cost de peste 100 milioane de dolari cladirea s-a realizat si a devenit cea mai cunoscuta din lume pana in anii 90, aceasta fiind imaginea orasului Sydney.

In dreapta cladirii operei  se afla Sydney  Harbour Bridge, cel mai lat pod din lume, construit acum 80 de ani din 52.000 de tone de otel. Podul din Sydney cuprinde piste pietonale, pentru biciclisti, 9 benzi auto si 2 linii feroviare.
Cei curajosi pot  face alpinism pe arcurile podului din Sydney de unde imaginea portului si a Casei Operei stralucesc in soarele Australiei.

Si pentru copii vacanta in Sydney poate fi interesanta. Luna Park Sydney este un parc de distractii colorat si animat pe care-l puteti vedea din orice parte a orasului.
Cu siguranta, Taronga Zoo din Sydney, parc intins pe o suprafata de 21 de hectare ce adaposteste 2.600 de animale, poate fi o varianta distractiva de a petrece o zi din vacanta in Sydney. Aici copiii vor putea face cunostinta cu simpaticii ursi koala si cu cangurii, la ei acasa. Din portul- centru al orasului Sydney se pot cumpara bilete reduse ca pret pentru trasnportul cu barca si intrarea in gradina zoologica, aflata pe tarmul opus.

Cand spui Australia, te gandesti la mii de kilometri de plaja insorita, vacanta, surf, valuri si cer mereu senin. La 7 kilometri distanta de centrul orasului Sydney se afla cea mai cunoscuta plaja din Australia, plaja Bondi. Aici se afla, de asemnea locuri de joaca amenajate pentru copii si piscinele Children Wading si Wally Weekes.

Unde mancam:
Cosmopolit, modern si nonconformist, Sydney detine cele mai multe restaurante care insa nu ofera o bucatarie traditionala. In orice restaurant si pub din Sydney puteti gusta o friptura englezeasca sau o placinta cu carne, pizza sau diverse fructe de mare la gratar. Deficitul in arta culinara proprie este recompensat cu valoarea si unicitatea vinurilor australiene. Australia este cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai buni producatori de vin din lume. In timp ce South Adelaide (Barrossa, McClaren Vale, Coonawarra) si Victoria (Yarra Valley, Mornington, Great Western) sunt inima vinului in Australia, Australia de Vest (Margaret River), Tasmania (Tamar Valley) si New South Wales (Hunter Valley), sunt de asemenea regiuni prospere producatoare de vin.

Sydney este considerat unul dintre cele mai scumpe 15 orase din lume, un bilet la cinema este 20 de dolari, o masa de pranz 30 de dolari, o omleta costa 6 dolari, iar o bere intr-un pub 7,50 dolari australieni.

Cai de acces:
La Sydney se ajunge din Bucuresti cu British Airways dupa o escala la Londra, pretul unui bilet pornind de la 1.400 euro, iar cu escala in Dubai de la 1.100 euro, zboruri operate de companiile Emirates si Fly Dubai.
Daca ajungeti acolo in jurul datei de 26 ianuarie, ziua nationala a Australiei va veti bucura de numeroase festivitati, spectacole si concerte in aer liber in port. Focurile de artificii din Sydney organizate de Anul Nou sunt cele mai spectaculoase din lume.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!