De ce iubim Larnaca

Localizare:
Orasul Larnaca este situat in partea de sud a coastei Ciprului si este unul din cele mai importante orase ale tarii. Larnaca este divizata in doua parti, un centru vechi si o alta parte care cuprinde mai multe hoteluri si restaurante situate de-a lungul plajei.

Istoric:
In timpurile stravechi, orasul Larnaca a fost cunoscut sub numele de Kition, pentru ca se presupune ca  nepotul lui Noe, Khittim, a stabilit aici prima asezare, acum aproximativ 6000 de ani. Daca alte asezari din Cipru au fost mai tarziu abandonate, Larnaca s-a dezvoltat  ca un oras datorita stramosilor care au continuat sa-l  locuiasca.
Larnaca dateaza inca din epoca Miceniana. Grecii micenieni au dat nastere regatului Kition in secolul al XIII-lea, cand a devenit un important port comercial. In baza faptului ca Larnaca se situata in regiunea mediteraneana, a atras intotdeauna conducatori straini. Cipru a fost tinta multor cuceritori cum ar fi: greci, romani, persani, egipteni,turci bizantini sau britanici. Principalul motiv pentru care Larnaca era atat de dorita de cuceritorii straini se datora faptului ca era un important port, precum si bogatiei sale in minerale si alte resurse.
Dintre cuceritorii Larnacai cei mai importanti au fost bizantinii. Bazilica Sfantului Lazar este un monument lasat in urma de acestia. In timpul domniei britanicilor portul si-a dezvoltat o identitate distincta in Cipru modern, dezvoltat foarte repede.

Atractii turistice si cultura
Turismul reprezinta principala sursa de venit a orasului Larnaca. Obiectivele turistice din Larnaca sunt pe masura istoriei. Turistii care vor sa mearga in  Larnaca pot vizita: Muzeul de Istorie Naturala, Vechiul Apedcut, Capela Regala, Muzeul Pernides, Fortul Larnaca, Biserica Sfantul Lazar, Manastirea Agios Minas.

Unde mancam
Prospetimea este principalul element care caracterizeaza bucataria cipriota.Datorita influentelor grecesti, turcesti si din Orientul Mijlociu, turistii care vizititeaza Larnaca  pot avea parte de experiente culinare unice.Principalele feluri de mancare pe care ar trebui sa le gustati in restaurantele din Larnaca ar fi urmatoarele: afelia (carne de porc marinata in vin si coriandru), kleftiko (miel gatit in cuptor de lut sigilat si asezonat cu condiment si frunze de dafin), halloumi (branza facuta din lapte de oaie, cu menta si servita in mod normal la gratar), talatouri(un fel de tsatsiki grecesc, iaurt cu menta si usturoi) etc.
Dintre deserturile care se pot manca  in Larnaca  amintim urmatoarele: shiamali (un fel de tort din gris cu migdale si portocale), loukoumades (gogosi cu sirop de miere), daktyla (este un produs de patiserie insiropat sub forma de degete, cu nuca sau migdale si scortisoara).
Dintre restaurantele din Larnaca amintim: Zenon Taverna, Hobos Steak House, Alonia Tevern restaurant.

Unde ne cazam
In Larnaca exista hoteluri destinate tuturor categoriilor de persoane, fie ca doresc o vacanta romantica, o nunta, sunt in vacanta cu familia sau in calatorie de afaceri.Turistii se pot caza atat in apartamente cu self catering sau in vilute, cat si in hoteluri mai modeste pana la resorturi luxoase. Dintre hotelurile din Larnaca enumeram: Golden Beach Hotel, Palm Beach Hotel & Bungalows, Hotel Sandy Beach.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania
Aeroportul din Larnaca este cel mai mare Aeroport din Cipru, situat in partea de sud a orasului Larnaca la 5 km distanta.
Din Romania exista zboruri directe operate de compania Tarom de sase ori pe saptamana. Zboruri directe catre Larnaca  mai opereaza si compania Blue Air insa nu sunt zilnice. Reprezentantii Aerotravel va pot ajuta cu rezervari de bilete de avion si servicii turistice pentru aceasta destinatie. Rezervari pentru bilete de avion se mai pot face si pe site-ul agentiei.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!