De ce iubim Copenhaga

Capitala Danemarcei este o metropola scandinava care atrage un numar important de turisti prin istoria sa, arta, numeroasele muzee, restaurante, baruri, cafenele centre de shopping sau strazile trendy din centrul orasului, fiind un loc grozav ce merita explorat la pas, tinand cont ca majoritatea atractiilor se afla la mica distanta unele de celelalte.
Muzeul National al Danemarcei
Orice persoana interesata de istoria si cultura scandinava trebuie sa viziteze acest muzeu. Colectiile bogate sunt alcatuite din cateva mii de elemente, unele dintre ele fiind vechi de mai mult de 2.000 de ani, de la monede, portelan, arme si argint la diferite antichitati. Colectia etnografica include piese ce provin din Groenlanda si ofera vizitatorilor ocazia de a-si face o parere despre stilul de viata al eschimosilor, insa nu au fost omise nici zone precum Asia, Africa sau Oceania. De asemenea, aici se gaseste si Palatul Printului, ridicat in 1744, arhitectura cladirii fiind influentata de stilul francez.

Mica Sirena
Afisata in public pe 23 august 1913, Mica Sirena a fost oferita cadou orasului Copenhaga, de catre berarul danez Carl Jacobsen, iar sculptura din bronz si granit a fost inspirata de povestea scriitorului Hans Christian Andersen si reprezinta un adevarat simbol al orasului.

Turnul Rotund
Cel mai grozav loc din Copenhaga de unde oricine se poate bucura de vederi panoramice asupra orasului este Turnul Rotund. Acest punct de observare se afla la 35 de metri inaltime si a fost construit de catre Regele Christian al IV-lea, unul dintre cei mai faimosi arhitecti din Danemarca, avand scopul initial de a fi un observator astronomic. Turnul a fost mentionat in numeroase scrieri si este adesea folosit drept punct de reper pentru inaltimea cladirilor din Danemarca. De asemenea, acesta este deschis publicului, intrarea fiind gratuita, iar vizitatorii au la dispozitie un lift, insa cei mai curajosi pot urca pe treptele spiralate.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!