Bilete de avion Copenhaga

Oferte zboruri:

De ce iubim Copenhaga

Localizare:
Copenhaga este localizata in apropiere de Marea Baltica si de orasele din Nordul Germaniei.

Istoric:
Exista dovezi conform carora Copenhaga a existat ca asezare acum mai mult de 6000 de ani, insa prima atestare documentara dateaza din 1043 si avea o foarte mica importanta strategica si politica. Majoritatea locuitorilor isi castigau existenta din pescuitul de hering. In urmatoarele doua secole, pescuitul si comertul au transformat micul sat intr-un oras infloritor. In secolul al 18-lea o serie de dezastre au lovit Copenhaga.

Primul astfel de dezastru a fost ciuma din 1711, apoi doua incendii au devastat orasul in 1728 si 1795. Secolul al 19-lea a debutat cu marea batalie de la Copenhaga din 1801 impotriva Marinei Britanice si apoi cu lupta din 1807 cand inamicul a bombardat puternic orasul. Fortificatia Kastellet s-a dovedit a fi inutila si in curand astfel de fortificatii au fost abandonate. In aprilie 1940 trupele lui Hitler au intrat in Copenhaga. Ocupatia a durat pana la sfarsitul razboiului iar nazisitii au mutat 200.000 de soldati in Danemarca, considerand aceasta tara o importanta sursa de produse agrare. Danemarca a fost eliberata de trupele britanice conduse de feld maresalul Montgomery pe 4 mai 1945. Copenhaga de astazi este unul dintre cele mai dinamice orase din Europa si al doilea ca marime din Scandinavia. 

Cai de acces:
Copenhagen's Kastrup Airport (CPH) este aeroportul principal din Copenhaga. Exista si un numar de 2 companii low cost (Easy Jet si Air Berlin) care opereaza din marile orase  ale Europei catre Copenhaga. Aeroportul este bine conectat de oras prin tren si metrou.
Trenul este un mijloc placut de calatorie, conexiunile cu restul tarii fiind foarte bune.
Exista si posibilitatea sa ajungi cu vaporul, conexiunea din Oslo fiind cea mai frecventa.

Atractii turistice:
Canalul Nyhavn - datand din 1673, cand a fost construit pentru a lega orasul interior de restul orasului, este astazi cunoscut colocvial drept cel mai lung bar din Scandinavia. Aceasta deoarece vechile si pastelatele case dragute ce marginesc canalul au in fata numeroase.
 Castelul Rosenborg - castel Rosenborg, in stil renascentist olandez, a fost proiectat de regele Christian al IV-lea si a servit drept resedinta pentru el pana la moartea sa in 1648.
Mica Sirena din Copenhaga - mica Sirena, asezata pe o stanca in porul Langelinie, este una dintre cele mai importante atractii turistice din Copenhaga. Sculptura a fost terminata in 1913, si peste un milion de oameni viziteaza sirena anual.
Concertul Gron – evenimentul este tinut la sfarsit de iulie pentru 1 zi si aduna 40 000 de iubitori de muzica in fiecare an.

Cultura:
Festivalul de Jazz – se tine in fiecare inceput de iulie pentru 10 zile.
Night of culture – iti ofera acces la toate muzeele mari spre sfarsitul lunii octombrie pentru 1 noapte si atrage aproximativ 100 000 de vizitatori anual.

Unde mancam:
Restaurantul Jensen’s Bofhus – restaurant de familie frecventat de localnici. Din cauza aglomeratiei in weekend este recomandata rezervare. Mancarea este gustoasa, iar tarife bune (Copenhaga este un oras scump).
Restaurantul Lurblaeseren – are niste specialitati de peste si fripturi delicioase la un pret decent (aprox 20 euro / pers).
Restaurantul Noma – a fost in 2008 in top 3 restaurante la nivel mondial. A reusit sa ofere noi perspective culinare despre specialitatiile locale.

Unde ne cazam:
Sleep in fact – hostel ieftin care ofera minimul necesar. Este dechis doar in lunile de vara.
Hostel Generator – localizata ideal in zona central a Copenhagai si la scurta distant de mers de majoritatea atractiilor turistice.
Hotel Tivoli – hotel premium cu terasa pe acoperis. Fiind in zona de distractie a orasului ofera la scurta distanta diferite variante de divertisment.

Preturile specifice localitatii:
- 10 calatorii cu metroul 10 euro;
- o bere la 0,5 intre 3-5 euro;
- aprox 20 euro / pers pentru o masa la un restaurant.

Nu exista zboruri directe din Bucuresti catre Copenhaga. Companii ca si Air France, KLM, Lufthansa, Air berlin, etc ofera variante de zbor cu escala.
Locuitorii din zona de vest pot opta pentru un zbor direct din Budapesta cu Norwegian Air.

De ce sa alegi Aerotravel

  • Activitate de peste 16 ani
  • Peste 100 000 de clienti deserviti anual
  • In topul primelor 3 agentii de turism din Romania.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!