De ce iubim Varsovia

Dupa ce Polonia a devenit membra a Uniunii Europene, intreaga tara a fost supusa unui amplu proces de transformare, iar cele mai mari diferente au putut fi observate in capitala Varsovia. Multe cladiri vechi comuniste au facut loc pentru zgaraie nori, fiind imbunatatite toate tipurile de servicii, astfel ca turistii sunt atrasi prin muzee istorice, galerii de arta, catedrale, biserici, restaurante grozave si o viata de noapte intensa.
Fortareata Barbican
Construita in 1548 de catre arhitectul venetian Giovanni Battista, fortareata Barbican include peretii vechi ai orasului frumos decorati si marcheaza granita dintre centrul vechi si orasul modern. Distrusa partial in secolul al XIX-lea, aceasta a fost reconstruita dupa cel de al doilea Razboi Mondial, fiind astazi un adevarat show room pentru exponatele temporare ale Muzeului de Istorie.

Muzeul Insurectiei
Deschis in 2004 in locul unei foste gari, acest muzeu reprezinta unul dintre cele mai vizitate locuri ale Varsoviei. Un muzeu care garanteaza ca va marca fiecare vizitator, a fost infiintat ca un tribut pentru toti cei care au murit pentru eliberarea Poloniei si capitalei din fata nazistilor, aici fiind expuse mai multe fotografii si colectii unice.

Gradina Regala
Pentru cateva clipe de relaxare in capitala poloneza, oricine ar putea alege gradina regala. Initial a fost gazduita aici o gradina zoologica pentru ultimul rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski, insa aceasta a fost transformata in gradina in secolul al XVIII-lea. De asemenea, aici poate fi vizitat si un mic palat, iar datorita faptului ca fostul rege era un adevarat pasionat de arta, vizitatorii pot admira cateva dintre bogatiile colectiilor sale.

Palatul Wilanow
Construit in secolul al XVII-lea, palatul era initial resedinta de vara a regelui polonez Jan Sobieski al III-lea, intre anii 1674 si 1696, iar astazi reprezinta unul dintre cele mai pretioase monumente ale arhitecturii baroce poloneze si unul dintre singurele care nu a fost afectata de cele doua razboaie mondiale.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!