De ce iubim Torino

Chiar daca Torino nu se lauda cu ruinele antice ale Romei, arta disponibila in Florenta, vederile din Cinque Terre sau vremea din Sicilia, orasul se remarca prin istoria bogata si frumusete, atragand turisti din toate colturile lumii. Aeroportul Torino este poarta deschisa catre oras, unde sunt oaspetii sunt primiti cu mancare grozava si vin de calitate, alaturi de parcuri, palate, cafenele si universitati emblematice ale Italiei.
Muzeul Egiptean
Cu siguranta nu sunt multi cei care se gandesc sa admire antichitati egiptene in Torino, insa aici este gazduita cea mai grozava colectie in afara de cele din Cairo. Acest muzeu infiintat in 1824 a fost ideea regelui Carlo Felice, care a achizitionat peste 5.200 de artefacte proaspat excavate din Egipt, numarul fiind suplimentat ulterior in urma altor expeditii, iar astazi pot fi admirate diferite statui ale zeilor si faraonilor, de la Ramses al II-lea la regele Tutankamon, alaturi de picturi, vesela, mumii si multe alte obiecte.

Porta Palatina
In apropierea catedralei orasului se regaseste Porta Palatina, singura din cele 4 porti initiale de pe vremea imperiului roman. Aceasta reprezinta una dintre cele mai bine pastrate porti romane din lume, se ridica pe inaltimea a trei etaje si este construita din caramida. In apropiere se afla si teatrul roman, care dateaza tot din secolul I i.H, insa doar o parte a acestuia este vizibila, restul fiind acoperit de palatele regale.

Piazza San Carlo
Torino este un oras cu piete frumoase si deosebite, insa nici una nu este la fel de iubita ca San Carlo, inconjurata de cladiri impresionante si delimitata la un capat de fatadele bisericilor San Carlo si Santa Cristina. Aici se regasesc unele dintre cele mai stilate magazine ale orasului si cafenele istorice, in timp ce inima pietii este marcata de statuia ducelui Emmanuel Philibert care a fost construita in 1838.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!