De ce iubim Tirana

Fondata la inceputul secolului al XVII-lea, capitala Albaniei si cel mai mare oras al tarii, Tirana a facut mari eforturi pentru a atrage turisti in ultimii ani. Istoria bogata este datorata imperiului otoman, insa si frumusetile naturale sunt impresionante, in timp ce strazile sunt pline cu restaurante, cluburi, locuri istorice, fiind numeroase propuneri de activitati ce pot fi desfasurate in aer liber. Aeroportul International Tirana Nene Tereza este cea mai mare poarta catre capitala albaneza, ia Tirana reprezinta inima acestei tari micute, fiind o diferenta uriasa intre aspectul de astazi si cel din anii ’90.
Moscheea Ethem Bey
Amplasata chiar in centrul orasului, constructia acestei moschei a inceput in 1789 sub comanda lui Molla Bey si a fost finalizata abia in 1823 de catre fiul sau, Ethem Pasha. Pe durata totalitarismului din Republica Socialista Albania, moscheea a fost inchisa, fiind redeschisa abia in 1991, in ciuda opozitiei autoritatilor comuniste. Atunci, 10.000 de persoane cu steaguri ale tarii au patruns in cladire, marcand momentul care a dus la caderea acestui regim politic.

Blloku
Aceasta regiune din Tirana este plina de viata si ticsita cu magazine, cafenele, restaurante, baruri si cluburi, fiind un loc grozav in care tinerii isi pot petrece timpul in acest oras tot mai dezvoltat.

Piata Skanderbeg
Piata este inconjurata de cele mai mari atractii din Tirana si se mandreste cu statuia eroului national Georg Kastriot Skanderbeg. Moscheea Ethem Bey se afla in apropiere, alaturi de turnul orasului, Muzeul National sau Palatul Culturii.

Piramida din Tirana
Aceasta a fost construita pe timpul comunismului ca muzeu pentru onorarea conducatorului Enver Hoxha, ce a murit in 1985 si care a adus in tara idealurile staliniste la multi ani dupa moartea dictatorului rus. Cimentul se macina, ferestrele sunt sparte, iar peretii sunt plini de graffiti-uri, insa piramida reprezinta un simbol al capitalei Albaniei, fiind un monument cu o puternica incarcatura emotionala care este dificil de distrus.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!