De ce iubim Rimini

Localizare si istoric:
Rimini se afla in regiunea Emilia – Romagna, un oras la Marea Adriatica ce face parte din Riviera Italiana. Rimini a fost fondat in anul 286 I.Hr de catre romani.
In secolul XIX, Rimini a fost unul din orasele cele mai active revolutionare, ce gazduieste multe dintre miscarile care vizeaza unificarea Italiei. In cursul primului razboi mondial orasul a fost scena unor confruntări si atentate, dar, dand dovada de o rezistenta acerba a caștigat medalia de aur pentru curaj civic. In cele din urmă, in ultimii ani Rimini a devenit unul dintre cele mai importante locatii pentru targuri si conferinte in Italia.
Un oras de arta cu monumente antice romane si renascentiste, Rimini este orasul natal al celebrului regizor Federico Fellini.
Rimini a fost un important nod rutier de legatura intre Italia centrala si nordul Italiei deschis comertului  pe mare si pe fluviu. Orasul a fost implicat in razboaiele civile, dar a ramas fidel partidului popular si liderilor sai.
Rimini a fost transformat dupa fondarea din  1843 a cladirii construita pentru a gazdui evenimente sociale somptuoase ce a devenit simbol al statutului Rimini. Orasul a devenit o statiune turistica. In doar cativa ani, Rimini a cunoscut o dezvoltare considerabila. La inceputul secolului XX  s-a construit prima facilitate de cazare la mare, Grand Hotel chiar in apropiere de plaja.
 
Atractii turistice si cultura:
Rimini este considerat una dintre pretentioasele statiuni turistice ale Italiei. Rimini este o statiune balneoclimaterica, recomandata pentru liniste si discretie, fiind foarte cautata atat de turistii straini, cat si de cei italieni.
Merita sa se viziteze: Muzeul lui Federico Fellini – marele regizor italian, biserici  si temple vechi, Arca lui Augustus, Podul lui Tiberius, Domus of the Surgeon.
Rimini este un oras incarcat de istorie, iar in vecinatatea lui se pot vizita urmatoarele orase: Ancona, Bologna, Forli si Ravenna.
 
Unde mancam:
Rimini este un oras pe maul marii, prin urmare in meniurile din restaurante si terase predomina pestele. Mancarea traditionala din Rimini este Piadina – lipie facuta in casa umpluta cu mezeluri sau branza dulce. Binenteles ca in meniuri gasim si vestitele paste si pizza.
Cele mai recomandate resaturante din Rimini sunt: Lo Squero, Il Lurido, Guido Da, Marinelli. In Rimini sunt vestite si restaurantele si terasele de pe malul marii, insa sunt foarte scumpe si totusi sunt pline de turisti. Daca se doreste un meniu frugal, poti intalni la tot pasul tarabe unde poti gasi salate de fructe si snack-uri cu preturi decente.
In Rimini este foarte vestit pentru restaurantele bune cartierul Borgo San Giuliano – numit si „casa” celor mai multe restaurante de lux.

Unde ne cazam:
Cele mai recomandate hoteluri din Rimini sunt cele aflate la malul marii, din statiunea Emilia Romagna, preturile de cazare fiind mai ridicate decat in restul statiunilor.
Statiunile din Rimini sunt impartite in Rimini Sud si Rimini Nord.
Hoteluri recomandate: Holiday Inn, Le Meridien, Mercure, Imperial Beach.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:
Aeroportul din Rimini poarta numele de Rimini Airport. Din Romania catre Rimini nu exista zbor direct, doar cu escala in Roma sau Milano cu Comania Alitalia. Preturile la biletele de avion sunt de aproximativ 280 euro/ persoana.
Pentru destinatia Rimini, biletele de avion se pot cumpara de la agentiile Aerotravel din Bucuresti sau din tara.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!