De ce iubim Pisa

De fiecare data cand Pisa este mentionat, toata lumea se gandeste la turnul sau, insa pe langa acesta, pe raza orasului se gasesc si multe alte structuri. Frumoasa piata a domului aduna in acelasi loc un adevarat complex arhitectural, numita si Piata Miracolelor, fiind incluse cele mai importante monumente religioase ale Pisei, de la turn, pana la catedrala sau cimitir. Regiunea Toscana a Italiei este renumita in toata lumea pentru istoria bogata si capodoperele artistilor italieni, iar Pisa poate fi considerat fratele mai mic al Florentei.
Turnul din Pisa
Simbolul orasului, dar si al Italiei, acest turn este faimos datorita faptului ca este inclinat, fiind construit intre secolele XII si XIV. Primele semne ale inclinatiei au fost observate inca din timpul construirii sale, insa arhitectii care au lucrat la ridicarea sa au decis ca structura de rezistenta este suficient de puternica, incat acesta sa nu se prabueasca. De asemenea, turnul a fost inclus pe lista celor sapte minuni ale lumii contemporane, fiind cel mai vizitat monument din Pisa.

Catedrala orasului
Aceasta a fost dedicata Sf. Maria si reprezinta cel mai bun exemplu pentru arta din Pisa, fiind o opera a arhitectului Buscheto care a combinat elemente clasice cu cele ale arhitecturii normande, bizantine si arabe, creand astfel un stil care avea sa devina un simbol pentru arta din regiunea Toscana. In plus, catedrala justifica prestigiul obtinut de oras in culmea puterii sale, constructia incepand in 1604, in aceeasi perioada cu Biserica San Marco din Venetia, la acea vreme fiind o adevarata competitie intre cele doua orase, ambele dorindu-si sa ridice cel mai frumos si somptuos loc de pelerinaj.
Aspectul din ziua de azi al catedralei este rezultatul unor procese de restaurare care au continuat in epoci diferite, iar multe dintre statuietele din secolul al IX-lea au fost inlocuite de niste copii, cele originale fiind gazduite in Muzeul Operei.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!