De ce iubim Koln

Localizare:
Orasul Koln este unul dintre cele mai mari orase ale Germaniei, situate in parte vestica a tarii, pe cele doua  maluri ale raului Rin.

Istoric:
Orasul Koln este unul dintre cele mai vechi orase ale Germaniei. Romanii au dat nastere satului Ubii in anul 50 dupa Hristos si l-au numit Colonia. Guvernatorii imperiali ai Romei au locuit aici, in curand orasul devenind unul din cele mai importante centre a comertului in imperiul de nord al Alpilor.

In Evul Mediu, Koln-ul a fost unul dintre cele mai dens populate si mai prospere orase din regiunea in care se vorbea limba germana. In anul 1288 locuitorii orasului Koln au obtinut victoria militara asupra arhiepiscopului si asupra conducatorilor orasului, iar in anul 1475 orasul Koln a devenit un oras liber imperial.
A fost unul dinctre cele mai importante centre comerciale din Europa pana in Evul mediu, insa partea sa economica si politica a avut de suferit dupa descoperirea Americii.In anul 1881 s-a inceput demolarea zidurilor orasului Koln, acest lucru facand posibila extinderea  acestuia.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial orasul Koln a fost in cea mai mare parte distrus, ramanand doar aproximativ 40000 de oameni pana la sfarsitul razboiului. Lucrarile de reabilitare ale orasului vechi au inceput in anul 1947. Arhitectura post razboi caracterizeaza si azi orasul Koln.
Orasul metropola de pe Rin este in acest moment al patrulea oras din Germania si una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Germania si Europa.

Atractii turistice si culturale:
Orasul Koln detine multe muzee si galerii, precum si cea  mai mare catedrala gotica din lume. In domul construit in secolul al 18-lea se afla moastele ”Celor trei crai de la rasarit”.
Alte obiective turistice ale orasului Koln ar fi: Muzeul Romano-Germanic, Muzeul Ludwig, zona pietonala Hohe Strasse, Muzeul Ciocolatei.
 In Koln ai exista posibilitatea de a face o croaziera pe Rin, o  plimbare prin portul fluvial sau o calatorie Koln-Dusseldorf.

Unde mancam:
Orasul Koln are mai mult de 3000 de pub-uri cafenele si restaurante unde se poate manca absolut orice. Bucatari-chef cu multe stele Michelin pot fi gasiti in hoteluri si restaurante si sunt experti in: ”Kolsche Kaviar”, “Halve Han”, ”Hammche” sau “Soorbrode”.
Preturile la restaurantele din Koln se grupeaza in urmatoarele categorii: scumpe: peste 45 de eur, de mijloc: intre 25 eur si 45 eur si ieftine: sub 25 eur.
Cateva dintre restaurantele din Koln ar fi urmatoarele: La Vision, Haxenhaus Zum Rheingarten, Brauhaus Sion.

Unde ne cazam:
In Koln exista peste 250 de hoteluri, acestea variind de la hoteluri mai modeste pana la cele care fac parte din lanturile internationale. Exista, de asemenea,  pensiuni,  hosteluri si campinguri pentru persoanele cu buget redus.
O parte din hotelurile recomandate din Koln  ar fi: Lidner Hotel Dom Residence, Hotel Uhu Koln, Hyatt Regency.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:
Aeroportul international Koln/Bonn se afla situat in partea de sud-est a orasului  si este unul din cele mai importante aeroporturi in din Germania. Pe aeroportul din Koln opereaza o mare parte din companiile low cost. Se numeste Aeroportul “Konrad Adenauer” din anul 1994.
Zboruri directe catre Koln sunt operate de compania aeriana Germanwings care zboara de trei ori pe saptamana .
Rezervari pentru bilete de avion catre Koln, precum si pentru alte alte servicii turistice cum ar fi rezervari la hoteluri, rent-a-car, transferuri etc. se pot efectua prin intermediul agentiilor Aerotravel Lufthansa City Center  din Bucuresti si din tara.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!