De ce iubim Hanover

Hanovra reprezinta unul dintre cele importante centre comerciale si universitare ale Germaniei, fiind gazduite si o multime de evenimente si festivaluri faimoase, precum Oktoberfest. In plus, orasul este si un adevarat centru cultural datorita galeriilor, muzeelor de calitate si a teatrelor disponibile, in timp ce vizitatorii se pot relaxa intr-unul din diferitele parcuri ale Hanovrei.
Gradinia Herrenhausen
Aceasta gradina in stil englez este unul din simbolurile orasului, fiind cunoscuta atat pentru spatiul vast, plin de verdeata, cat si pentru mausoleul construit in 1846 de catre regele Ernest Augustus si care gazduieste mormantul regelui George I al Britaniei. Mai mult, in palatul Herrenhausen, proaspat renovat se gaseste si un muzeu cu exponate si documente ce evidentiaza istoria bogata a orasului din era baroca.

Piata Centrala
Piata cea mai importanta din Hanovra este localizata in inima centrului vechi, adica acolo unde pot fi admirate multe dintre cladirile istorice ale orasului, printre acestea remarcandu-se vechea cladire a Primariei, ce gazduieste mai multe magazine si galerii, iar in fata acesteia se afla o fantana ridicata in stil neo-gotic in 1881. O alta atractie turistica importanta de aici este Catedrala, alaturi de turnul sau impresionant, inalt de 97 de metri, cele doua datand din secolul al XIV-lea.

Cladirea Primariei
Ridicata in perioada 1901 – 1913, in stilul clasic al perioadei, aceasta reprezinta una dintre cele mai intersante structuri din Hanovra, fiind construita pe o fundatie instabila, insa care a rezistat de-a lungul timpului, iar ulterior a fost adaugat chiar un dom inalt de aproape 100 de metri ce domina cerul orasului. Varful acestuia este accesibil curiosilor atat pe scari, cat si prin intermediul unui lift, fiind un loc ideal pentru admirarea imprejurimilor. De asemenea, cladirea gazduieste si mai multe camere in care sunt prezentate machete ale orasului de-a lungul anilor, promitand o experienta de neuitat pentru pasionatii de arta si cultura.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!