De ce iubim Budapesta

Budapesta, capitala plina de sarm a Ungariei si unul dintre cele mai frumoase si ospitaliere orase ale Europei se lauda cu o multime de atractii, acestea fiind divizate de catre Dunare, intre partea Buda cu bogatii medievale si Pesta cu bulevardele mari si parcurile secolului al XIX-lea. Budapesta este un oras de care se poate indragosti oricine, deoarece le are pe toate, fiind foarte popular si in randul romanilor care au la dispozitie mai multe mijloace de transport pentru a ajunge aici.
Piata centrala
Deschisa in urma cu mai bine de 100 de ani intr-o cladire impresionanta cu 3 nivele, aceasta reprezinta cea mai mare si mai bogata piata din Budapesta, oferind diferite produse din carne, peste, arome, fructe si legume comercializate de localnici.

Biserica Sf. Stefan
Cea mai mare biserica a capitalei unguresti a fost deschisa in 1905 si se remarca prin impletirea a doua stiluri arhitecturale, neoclasic si neorenascentist. Constructia acestei biserici catolice a durat 54 de ani, intrucat primii doi arhitecti au murit, iar abia sub atenta indrumare a celui de al treilea s-a ajuns la final. De asemenea, in 2003 piata cu acelasi nume a fost remodelata, iar exteriorul bisericii a fost renovat.

Parlamentul Ungariei
Cladirea se intinde pe 268 de metri de-a lungul Dunarii, fiind ornamentata cu elemente ale stilului neogotic si atrage atentia oricarui turist. Peretii exteriori au fost decorati cu statui ce infatiseaza monarhi si lideri militari, in timp ce piesa centrala este un dom de aproape 100 de metri inaltime. Cateva dintre cele 691 de camere sunt deschise publicului, fiind organizate tururi.

Palatul Regal Buda
Acesta este unul dintre elementele distinctive ale cerului Budapestei, uriasul dom verde dominand orasul. Primul palat a fost ridicat in acest loc la finele secolului al XIII-lea, de catre regele Bela al IV-lea, insa acesta a fost distrus in urma razboaielor si revolutiilor, fiind reconstruit de mai multe ori de-a lungul secolelor. Versiunea de astazi a fost reconstruita in 1966 cu elemente care au ramas din palatele vechi, fiind gazduite aici Muzeul de Istorie si Galeria de Arta.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!