De ce iubim Bratislava

Bratislava incepe sa castige tot mai multe popularitate in rantul turistilor europeni, fiind un loc ideal pentru cei care doresc sa evite aglomeratia si sa se bucure de preturi mai mici. Climatul continental cu diferente semnificative intre temperaturile verii si ale iernii, ajuta ca Bratislava sa fie o destinatie potrivita in tot cursul anului, cu multe locuri de vazut si activitati de efectuat. Festivaluri, piete de Craciun, croaziere, pationoare, o arhitectura frumoasa, mancare grozava si mult mai ieftina decat in alte orase, Bratislava le are pe toate, fiind un oras care in trecut era cunoscut pentru cele 3 limbi principale vorbite, germana, ungara si slovaca.
Castelul Bratislava
Datorita amplasarii strategice, in inima Europei si la un pasaj intre muntii Carpati si Alpi, castelul a jucat un rol important in regiune pentru mii de ani. Acesta include 4 turnuri, in timp ce peretii exteriori si coridoarele contin fragmente ale unor vechi elemente gotice si renascentiste, iar cel de al doilea nivel gazduieste Muzeul National Slovac, in timp ce primul etaj este dedicat camerelor Parlamentului.

Poarta Sf. Mihai
Una dintre principalele atractii ale orasului, aceasta poarta este singura din oras care a fost pastrata in cele mai bune conditii si provine de la una dintre fortificatiile vechi din Bratislava. Poarta a fost construita la inceputul anilor 1300, insa a fost renovata in stil baroc in 1758, cand au fost adaugate statuia Sf. Mihai si un dragon. De asemenea, al al saselea nivel al turnului este un balcon de unde poate fi admirat intreg centrul vechi.

Biserica Sf. Elisabeta
Constructia bisericii a fost finalizata in 1908, iar interiorul este frumos decorat cu ilustrarii ale Sf. Elizabeta, dar si o multime de alte picturi. Fiind una dintre putinele cladiri din trendul art nouveau, aceasta biserica catolica este foarte populara in Bratislava, putand fi asemanata cu marile catedrale din Bruxelles.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!