De ce iubim Bilbao

Dupa ce inima industriala a orasului s-a prabusit, Bilbao s-a reinventat ca un dinamic centru artistic si cultural, remarcandu-se in ultimii ani prin cladiri cunoscute in toata lumea. Aici turistii sunt intampinati cu bratele deschise, avand la dispozitie numeroase activitati de facut si locuri de vazut, orasul spaniol fiind de la un an la altul din ce in ce mai vizitat.
Muzeul Basc
Aici vizitatorii au ocazia de a descoperi mai multe despre cultura unica a Tarii Bascilor, iar gazduit intr-o cladire cu arhitectura baroc, in inima centrului vechi, muzeul este impartit pe trei domenii principale, arheologie, etnografie si istorie. Sectiunea de arheologie dispune de o colectie cu obiecte descoperite in regiune de-a lungul anilor, de la pietre de comemorare la sculpturi intregi, in timp ce partea de istorie este dedicata perioadei secolelor XVI – XIX.

Parcul Dona Casilda
Infrumusetat cu o multime de copaci si flori colorate, acest parc aduce un strop de aer curat in aglomeratia urbana. Intregul spatiu verde a fost frumos aranjat intr-un stil roman, aleile sunt foarte intortocheate, in timp ce bancile sunt strategic asezate la umbra, alaturi de fantani si statuiete in stil neoclasic. In plus, in apropiere se regaseste Muzeul de Arta, alaturi de restaurante care servesc bucate traditionale si italiene, multe dintre acestea asigurand vederi impresionante asupra parcului.

Biserica de Begona
Aceasta este amplasata la un nivel mai inalt decat cel al centrului vechi, intr-o zona pitoreasca si care reprezinta un punct important pe itinerariile pelerinilor. Ridicata in secolul al XVI-lea, biserica este dedicata ocrotitoarei orasului, Virgina Begona, si este faimoasa in Bilbao, in special pentru calea de acces anevoiasa. Exista un lift care sa duca pana in varful dealului pentru cei care nu sunt dispusi sa urce pe jos pret de 20 de minute, insa odata ajunsi, cu totii vor fi rasplatiti prin vederi panoramice asupra orasului.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!