De ce iubim Amman

Amman este cel mai mare oras precum si capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, cu o populatie de peste 2 milioane de oameni. Amman este centrul politic, cultural si comercial al tarii si este unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu din lume. Amman este situal intr-o regiune deluroasa in partea nord-vestica  a Iordaniei.
Orasul original a fost construit pe 7 dealuri insa acum, Amman-ul se intinde pe 19. Fiecare poarta un nume specific dealului sau muntelui pe care se afla.

Istoric:
Un oras construit din piatra alba, a crescut spectaculos la inceputul lui 1920 mai ales dupa razboaiele cu Israelul din 1948 si 1967, cand sute de mii de refugiati palestinieni au venit aici. O noua serie de refugiati, de data asta irachieni au ajuns aici in urma razboiului cu Irak, aceastia din urma au format majoritatea noi venitilor.
Amman beneficieaza de o clima semiarida, cu veri lungi, uscate si caniculare, iar iernile reci si umede din cauza ploilor mediteraneene.

Atractii turistice:
Amman-ul, in ciuda credintei pupulare, prezinta cateva puncte de interes pentru turisti. Este destul de bine organizat, iar locuitorii sunt foarte prietenosi. Desi din aer un se poate vedea mare lucru, Amman-ul detine multe surprize pentru vizitarori. In Amman orice poate fi gasit daca este solicitat de cineva. Se poate vizita Amfiteatrul Roman sau se poate caza la un hotel de lux.
Mall-urile sunt abundente in Iordania, iar in cativa ani, cu noile constructii, turistii ar putea lua masa la cele mai luxoase restaurante sau ar putea face cumparaturi in mall-uri enorme, cazati in hoteluri de 5 stele toate aflate la cativa metrii unul de celalalt. In egala masura, centrul vechi al Amman-ului a intrat intr-un program de infrumusetare urbana inca de la inceputul lui 2011 prin care este in curs de curatare si de amenajare a noi spatii pietonale.

Desi, Amman este capitala unui regat mixt, nu se poate spune ca este ticsit de obiective turistice. Chiar si in acest caz, exista totusi cateva elemente de ordin istoric si cultural pe care Amman-ul le detine si trebuie vazute.
Amintim aici, Teatrul Roman, Citadela – situata in centrul atat al noului cat si al vechiului Amman – unde se pot vedea Templul lui Herakles, Biserica Bizantina, Palatul Ummayad si Muzeul National de Argheologie.
O atractie specifica Ammanului ar fi “Chemarea muezzinului”, iar privelistea oferita de pe Citadela la apusul soarelui se completeaza reciproc. Pe langa turul de oras, calatorii pot merge la cumparaturi iar cea mai buna varianta este City Mall.

In partea vestica a Amman-ului se regasesc cluburi si baruri unde exista mai multe fransize vestice si americane. Totusi, viata de noapte din Amman, nu este la fel de animata ca in Beirut sau Tel Aviv. Amman-ul este considerat unul dintre cele mai occidentalizate orase si cosmopolite orase din lumea araba.

Transport:
Cel mai mare aeroport din Aman este Queen Alia Internation situat la aproximativ 30 km sud de Amman, care este de altfel si principalul aeroport al Iordaniei si hub-ul companiei aeriene natioanale Royal Jordan. In cazul curselor charter si a curselor regionale, se foloseste aeroportul Marka, situat in estul Amman-ului. Pentru cei mai multi vizitatori vestici, viza se poate achizitionata chiar de pe aeroport in momentul sosirii sau in prealabil de la consulatul Iordiei din tara de origine.
Zborurile din Bucuresti catre Amman sunt operate direct de catre Tarom martea si sambata.
De la aeroport catre oras, cele doua variante de transport sunt ori taxi ori autobuzul Airport Express. Taxiul de la aeroport in Amman ar trebui sa coste in jur de 30 euro fiind un tarif fix insa numai pe sensul aeroport – Ammas. Autobuzul opereaza cam la 60 minute si costa in jur de 3 JOD. Pleaca de la o statie marcata din afara terminalului 2. Calatoria pana in Ammam poate dura de la 45 la 60 minute.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!