De ce iubim Alicante

Cu apele turquoise ale Mediteranei imprejmuind nisipul fierbinte al plajelor, nu este de mirare de ce Alicante este una dintre cele mai populare destinatii ale Spaniei. Vizitatorii sunt atrasi de clima primitoare si peisajelede vis, iar din orice unghi sunt privite, privelistile sunt senzationale, in special din varful dealului castelului care vegheaza intregul oras. Printre cele mai populare activitati se numara plimbarile de-a lungul zonelor de promenada, vizitarea monumentelor istorice si a muzeelor, precum si relaxarea pe plaja. De asemenea, aeroportul Alicante este accesibil din multe alte orase ale Europei, iar turistii au la dispozitie numeroase locuri de cazare in hoteluri si pensiuni.
Castelul Santa Barbara
Localizat intr-o pozitie impunatoare deasupra orasului, acest castel pare ca se ridica dintr-o stanca care pazeste marea. Amplasamentul este o dovada a scopului militar si strategic din urma cu cateva sute de ani, iar cladirea poate fi vizitata de catre turisti pe toata eprioada anului. Aici se pot descoperi camere antice, o istorie bogata, dar si vederi panoramice.

Muzeul de Arheologie
Acest muzeu duce vizitatorii catre o excursie intr-o istorie de 100.000 de ani. Colectiile gazduite acopera perioada preistorica, cea clasica cu antichitati romane, grecesti si iberice, alaturi de Evul Mediu. Camere speciale sunt dedicate culturii iberice si civilizatiei romane, iar atractia principala este scena unde se recreeaza o zi obisnuita din perioada romana.

Muzeul de Arta
Muzeul este localizat in zona centrala si istorica din Alicante si este gazduit de palatul Gravina din secolul al 18-lea, care a apartinut candva contelui Lumiares. De asemenea, poate fi admirata o colectie unica de arta din regiunea Alicante, alaturi de multe capodopere ce dateaza din perioada medievala, pana la inceputul secolului al XX-lea. Pe langa expozitiile temporare, se numara opere celor ale unor faimosi pictori spanioli printre care Joaquin Sorolla, Antonio Gisbert, Emilio Sala, Vincente Poveda sau Ricardo Navarrete.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!