ALEGE VACANTA PERFECTA!

Plaje

PLAJELE DIN PARGA

Plajele din Parga sunt unele dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Mării Ionice. Cele mai populare şi mai vizitate sunt Valtos, Krioneri, Piso Krioneri, Lichnos, Sarakiniko, Agios Ioannis, dar şi alte câteva mai mici şi mai izolate unde se poate ajunge doar cu barca. Vă puteţi bucura de o varietate de sporturi acvatice, de la schi nautic, scufundări, snorkeling, surfing, până la pescuit. Toate acestea pot fi practicate luând în considerare facilităţile pe care le oferă fiecare plajă.

  1. LICHNOS

Situată la 4 km sud de Parga, este una dintre cele mai cunoscute plaje din staţiune. Aceasta este înconjurată de verdeaţă şi de culturi de măslini care, în combinaţie cu apa albastră a Mării Ionice, creează o atmosferă de neuitat. Apele sunt adânci şi curate; este o zonă bună pentru pescuit. În apropierea plajei sunt deschise câteva cafenele şi taverne care servesc preparate delicioase şi un minimarket. Plaja este accesibilă cu maşina, cu barca din portul Parga sau pe jos. În apropierea plajei, la 5 minute de mers cu barca sau cu hidrobicicleta se află peştera Afroditei în care, conform legendei, zeiţa dragostei şi a frumuseţii, obişnuia să facă baie. (Pont: Hotel Lichnos Beach, Hotel Bella Vista)

  1. VALTOS

Este situată la vest de Parga, la baza dealului unde a fost construit Castelul Veneţian. Aceasta se găseşte la o distanţă de 20 de minute de mers pe jos din oraş şi este accesibilă cu maşina, bicicleta sau barca. Pe perioada verii, un taxi boat pleacă regulat din portul Parga spre Valtos. Plaja este lata cu nisip fin, se întinde pe o distanţă de 3 km, are multa verdeaţă în jur şi apă adâncă. În ceea ce priveşte facilităţile, plaja oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice printre care jet-skiing, windsurfing şi scufundări. (Pont: Vila Christiana, Vila Marianna, Apartamentele Pargadise, Parga Beach, Vila Aleka)

  1. KRIONERI

Este plaja principală a Pargăi, localizată la câţiva metri de centru. Aici se găsesc taverne, cafenele şi magazine. În apropiere se află mica insulă a Fecioarei Maria, unde se poate ajunge înot sau cu hidrobicicleta. În septembrie aceasta devine una dintre cele mai aglomerate plaje din regiune. (Pont: Acropol, Maistrali, Zigouris House, Salvator)

  1. SARAKINIKO

Situată la aproximativ 12 km de Parga, în apropierea satului Agia, Sarakiniko este o plajă liniştită. Are atât pietre, cât şi nisip. Chiar dacă nu este o plajă populară, aceasta oferă multe facilităţi ca înotul, pescuitul, închirieri de hidrobiciclete sau canoe, scufundări şi snorkeling. Sarakiniko are câteva taverne care oferă preparate tradiţionale greceşti. Conform unei legende, plaja a dobândit numele de la piraţii Sarakini care, în urma unei furtuni, au naufragiat în golf. Plaja este accesibilă cu taxi boat-ul din portul Parga sau cu maşina.

  1. AGIOS IOANNIS

Sau Ai-Giannakis, cum o numesc localnicii, este o plajă mică, frumoasă, la 6 km de Parga. Aceasta are atât pietricele mici albe, cât şi nisip. Plaja este înconjurată de munţi stâncoşi. Aceştia protejează plaja de vânturile puternice şi de vremea nefavorabilă. Datorită acestui lucru, plaja este ideală pentru a vă relaxa la soare şi a înota în apa albastră. O recomandare pentru turişti este să poarte încălţăminte specială atunci când merg în apă pentru că în mare sunt pietre şi mersul pe ele poate fi destul de incomod. Zona oferă facilităţi pentru sporturi nautice.

  1. AGIOS SOSTIS

Este localizată la 1 km de plaja Sarakino. Faţă de celelalte plaje din zonă, aceasta este una izolată, fără facilităţi precum restaurante, cafenele sau sporturi nautice. Multe persoane consideră acest lucru o oportunitate de a se relaxa în linişte, fără prea multă lume în jur. Plaja are pietricele şi apă perfectă pentru înot şi snorkeling. Ai-Sostis este accesibilă cu barca din portul Parga. Durează 20 de minute şi este recomandată această modalitate din cauza drumului către plajă, care nu este în condiţii foarte bune.

  1. PISO KRIONERI

Este situată lângă Krioneri, la o distanţă mică de centrul oraşului. Aceasta este protejată de un deal cunoscut ca “St. Athanasios”, numit după mica biserică ce se află pe culme. Acest adăpost natural apără plaja de condiţii meteo nefavorabile. Piso Krioneri este mai mică decât Krioneri şi este mai puţin aglomerată. Totuşi, plaja este foarte bine organizată şi are facilităţi pentru turişti. Câteva locuri de vizitat în apropierea plajei sunt: frumoasa insulă a Fecioarei Maria – la câteva minute de mers cu hidrobicicleta – şi rocile Skordas şi Kremidas. (Pont: Acropol, Maistrali, Zigouris House, Salvator)

  1. TOWN BEACH

Situată la o distanţă mică de centrul oraşului, aceasta este de fapt o porţiune de nisip cu vedere la mica insulă verde a Maicii Domnului (Panagia). Plaja este organizată cu umbrele, şezlonguri, taverne, cafenele şi facilităţi pentru sporturi nautice. (Pont: Acropol, Maistrali, Zigouris House, Salvator, Vila Aleka)

vezi toate povestile

Afla parerile celor care au vizitat Parga – Sivota

Hotel Acropol

Hotel Acropol

Sejur de 7 zile

549 €

vezi detalii

lichnosaerial-0078

Hotel Lichnos Beach

Sejur de 7 zile

729 €

vezi detalii

akis-studios

Akis Studios

Sejur de 7 zile

372 €

vezi detalii

Vila Christina

Vila Christina

Sejur de 7 zile

357 €

vezi detalii