Incantare si frumusete – acestea sunt atributele care iti rasar in minte cand vorbesti despre Vilnius. Orasul afiseaza o varietate de elemente arhitecturale expresive si puternice. Centrul Vechi a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1994, datorita conservarii unui complex impresionant de cladiri gotice, renascentiste, baroce si clasice, dar si a dispunerii sale medievale si a cadrului natural vast. In 2009 Vilnius a fost Capitala Europeana a Culturii.  

Vesti bune! Tara isi usureaza treptat restrictiile, iar capitala Lituaniei, Vilnius, se tranforma intr-o cafenea uriasa in aer liber! Autoritatile permit patronilor de baruri si restaurante sa isi extinda terasele gratuit pentru a respecta regulile de distantare fizica.

De luni, restaurantele si barurile pot functiona doar in aer liber, iar clientii trebuie sa respecte o distanta de 2 metri unii fata de ceilalti. Astfel ca, potrivit primarului Remigijus Simasius, majoritatea spatiilor de acest fel din Centrul Vechi nu pot fi amplasate pe acele strazi pietruite si inguste. Decizia acestuia a fost sa deschida 18 locuri publice special amenajate pentru savurarea bauturii preferate sau a unor mese delicioase.

Un numar de pana la 162 de cafenele, baruri si restaurante au imbratisat decizia, iar conducerea orasului si-a asumat o intindere mai ampla a teraselor publice, daca va fi nevoie, pentru ca Vilnius sa fie readus la viata.

Sursa informatiei: Agentia Oficiala de Dezvoltare a Orasului Vilnius, „Vilnius – One Giant Outdoor Cafe”.