Incepand cu 24 Ianuarie 2021, MSC Grandiosa isi va relua operatiunile in Mediterana de Vest, iar oficialii MSC sunt bucurosi sa intampine la bord turistii din Romania, Bulgaria si Croatia, pe langa cei din spatiul Schengen. Imbarcarea se va putea face in fiecare duminica, din Genova – Italia, pentru croaziere de 7 nopti, iar traseul parcurs va include opriri in Italia – Civitavecchia, Napoli, Palermo, si in Malta – Valetta.

TARIFARE MSC Grandiosa:

Vor fi puse la dispozitie 2 variante de tarife:

 1. CRUISE ONLY – va include tarif croaziera cu taxe portuare;
 2. WELCOME BACK – va include, pe langa tarif croaziera cu taxe portuare, 3 excursii la tarm la un pret promotional de 100 EUR/ pasager;

PROTOCOL DE SIGURANTA SI SANATATE

Navele de croaziera vor oferi pasagerilor o experienta completa de vacanta la bord prin implementarea unei protocol complex de siguranta si sanatate, aprobat de autoritatile competente din fiecare tara in care se fac opriri pe parcursul itinerariilor.

Dintre masurile principale subliniem:

1. COLECTAREA DATELOR DE CONTACT

Pentru fiecare pasager este necesara furnizarea numarului de telefon mobil si adresa de email, in vederea emiterii biletului electonic; datele de contact vor fi utilizate pentru comunicarea eficienta si rapida in situatia aparitiei unor actualizari importante –

 • Adresa personala de email a pasagerului (obligatoriu de furnizat cel putin pentru primul pasager din cabina)
 • Numarul de telefon mobil al pasagerului (obligatoriu de furnizat cel putin pentru primul pasager din cabina)

2. ASIGURARI

MSC Cruises solicita tuturor pasagerilor sa aiba incheiata o polita de asigurare care sa acopere riscurile legate de afectiunea COVID-19, inclusiv costurile implicate de anulare, repatriere sau servicii medicale.

In colaborare cu European Assistance, MSC Cruises pune la dispozitie, optional, pachetul CPP (COVID PROTECTION PLAN), la tariful de 25 EUR/ pasager.

Pentru toate pietele, este obligatoriu ca toti pasagerii sa detina o asigurare COVID, fie ca opteaza pentru pachetul CPP sau pentru o polita incheiata la o companie de asigurari la alegere. Asigurarea COVID incheiata trebuie sa acopere toate riscurile asociate afectiunii, de la momentul in care pachetul a fost confirmat, pana la incheierea serviciilor, cuprinzand riscul de anulare a pachetului de servicii, cheltuieli de repatriere, carantina, asistenta medicala si costuri de spitalizare.

In conditiile in care pasagerii opteaza pentru o polita incheiata la o companie de asigurari la alegere, MSC Cruises nu isi asuma responsabilitatea pentru costurile suplimentare sau cheltuielile aparute in situatia in care pasagerului ii este interzisa imbarcarea la bord din cauza unui rezultat pozitiv la testul Covid sau deoarece este contact direct al unui alt pasager care primeste rezultat pozitiv la testul Covid, efectuat conform Protocolului De Siguranta si Sanatate MSC Cruises.

3. EXCURSII LA TARM

Pasagerii care doresc sa coboare la tarm o pot face exclusiv participand la una dintre Excursiile MSC la Tarm, pentru a se putea asigura aceleasi standard inalt de siguranta si sanatate la tarm, ca si la bord.

Compania isi rezerva dreptul de a nu primi inapoi la bord orice pasager care a debarcat pe cont propriu, nerespectand regula de mai sus.

4. PASAGERI CARE VIN DIN TARI CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT

Imbarcarea se poate face in concordanta cu ultimele actualizari transmise de catre MSC Cruises.

5. SCREENING DE SANATATE

Se va efectua screening-ul general de sanatate al tuturor pasagerilor inainte de imbarcare, avand trei pasi: verificarea temperaturii (sa nu depaseasca 37.5°C/99.5°F), chestionar de sanatate si test rapid COVID-19 cu tampon nazofaringian. In functie de rezultatul primului screening, al istoricului medical si de calatorie din ultimele 14 zile a pasagerului, se poate efectua un al doilea screening sau testare. Pasagerilor cu un rezultat pozitiv, care prezinta simptome sau temperatura ridicata, nu li se va permite imbarcarea.

Situatii in care MSC Cruises NU va permite imbarcarea:

 • Pasagerul are rezultat pozitiv la screening-ul general COVID 19 (test rapid COVID-19 cu tampon nazofaringian efectuat in terminal);
 • Pasagerul refuza al doilea screening general COVID 19, daca acesta ii este solicitat;
 • Pasagerul vine din tara cu risc epidemiologic ridicat fara certificat fizic in 2 exemplare cu rezultat negativ al unui test RT-PCR efectuat cu 48 de ore inainte de imbarcare;
 • Re-imbarcare: pasagerul decide sa coboare la tarm pe cont propriu, fara o excursie organizata de MSC (debarcarea la tarm, cu exceptia celor autorizate pentru participarea la excursiile MSC, se considera intreruperea calatoriei);

!!! Pasagerilor carora nu le este permisa imbarcarea la bord pentru unul dintre motivele enumerate mai sus, nu vor avea dreptul la compensatii/ refund, ei fiind obligati sa aiba un CPP, conform solicitarii MSC.

6. PROCESUL DE IMBARCARE

Noul proces de imbarcare va fi implementat, avand ore de sosire in port presetate, pentru a se putea gestiona fluxul de pasageri si a se facilita distantarea sociala:

 • Temperatura pasagerilor la intrarea in terminal trebuie sa fie sub 37.5°C; in caz contrar, imbarcarea nu va fi permisa;
 • Testarea rapida COVID-19 cu tampon nazofaringian va fi efectuata pentru toti pasagerii peste 12 ani (pentru pasagerii cu varsta intre 6-12 ani se foloseste un tampon special); imbarcarea va fi permisa decat pentru pasagerii care au rezultat negativ la acesta testare si completeaza chestionarul de sanatate. IMPORTANT: testarea in terminal este diferita de tipul de test solicitat pasagerilor ce vin din tari cu risc epidemiologic ridicat.
 • Sosire in port programata esalonat (intervalul va fi indicat pe biletul electronic): este obligatoriu ca sosirea in port sa se efectueaze in intervalul orar indicat; in caz contrar, pasagerilor li se va solicita sa astepte afara terminalului pana la ora la care au fost programati.
 • Se impune dezinfectarea frecventa a mainilor;
 • Utilizarea corecta a mastii de protectie este obligatorie;
 • Check-in pe mobil la desk-uri;
 • Control de securitate + raze X in terminal.

Ca urmare a procedurii suplimentare de siguranta si sanatate, debarcarea se va programa esalonat; oaspetii trebuie sa ia in considerare, pentru debarcare, o durata de 2-4 ore de la ancorarea navei in portul de debarcare.

7. ACTUALIZARE DOCUMENTE CALATORIE

Noile conditii vor fi introduse in concordanta si afisate in urmatoarele documente:

 • Bilet electonic;
 • Confirmarea rezervarii (anexa termenilor si conditiilor, informatii pre-contractuale, asigurare) + HTML modificat in concordanta;
 • Anexa termenilor si conditiilor (atasata confirmarii de rezervare si disponibila pe canalele de vanzare);
 • Informatii pre-contractuale (atasata confirmarii de rezervare si disponibila pe canalele de vanzare);
 • Asigurare (daca este achizitionata prin MSC, va fi atasata confirmarii de rezervare si disponibila pe canalele de vanzare; atasament in limba engleza);