Protocolul de siguranta si sanatate MSC Cruises

Din 16 august 2020, toate navele de croaziera MSC vor respecta un protocol de siguranta si sanatate complex, cu scopul de a proteja oaspetii, echipajul si comunitatile locale pe care le viziteaza navele. In realizarea acestuia, MSC Cruises a luat in calcul fiecare aspect al calatoriei pasagerilor, de la momentul rezervarii la imbarcare, viata la bord si pana la intoarcerea acasa, incercand sa aiba un impact cat mai mic asupra experientei pasagerilor la bordul navei.

Acest protocol include mai multe directii de actiune complementare, care converg spre acelasi scop: siguranta si sanatatea pasagerilor.

Imbarcarea se va realiza in conditii sporite de siguranta

Procedura mai sigura de imbarcare
Noua procedura se bazeaza pe check-in digital, iar imbarcarea se face pe intervale orare dedicate unui numar limitat de pasageri, pentru a elimina pe cat posibil contactul fizic. Masurile de protectie a sanatatii din terminalul de croaziera vor indeplini aceleasi standarde ridicate ca si cele de la bord.

Pasagerilor le va fi luata temperatura

Verificarea starii de sanatate a tuturor pasagerilor
Inainte de imbarcare,  pasagerilor li se va verifica temperatura corporala, apoi vor completa un chestionar de sanatate si vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezinta simptome nu li se va permite imbarcarea. Pasagerii care provin din tari cu risc ridicat vor trebui sa prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore inainte de imbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 inainte de imbarcare si in mod regulat pe perioada contractului lor.

Suprafetele de pe nava vor fi igienizate mai des

Masuri riguroase de igienizare si curatenie
Suprafetele de pe nava vor fi curatate si igienizate cu dezinfectanti utilizati in spitale, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lampi UVC, care ucid 99.7% din microbi. Cabinele vor fi curatate zilnic, acordandu-se atentie zonelor care sunt atinse in mod frecvent. Va fi marita frecventa curateniei si dezinfectarii navei, cu accent pe zonele intens circulate.

Distantarea sociala
Distantarea sociala va fi realizata prin reducera numarului de pasageri la maxim 70% din capacitatea navei, astfel incat fiecarui pasager sa ii revina aproximativ 10 m². Activitatile vor fi modificate pentru a se adresa unor grupuri mai mici, iar salile de evenimente vor functiona la capacitate redusa. In locurile in care distantarea sociala nu este posibila (d.ex.: lifturi), pasagerii sunt rugati sa poarte masca. Zilnic, in cabina fiecarui pasager vor fi lasate masti noi; acestea vor fi disponibile si in alte zone ale navei.

Servicii medicale complexe
Serviciile medicale sunt oferite de personal calificat, care are la dispozitie echipamentul necesar pentru testarea, evaluarea si tratarea suspectilor de COVID-19. Pasagerii suspecti de Covid-19  si contactii acestora vor fi izolati in cabine speciale. Orice pasager cu simptome de Covid-19  va fi tratat gratuit la bord in Centrul Medical.

Specialistii vor monitoriza starea de sanatate a pasagerilor

Monitorizare continua a sanatatii pe perioada croazierei
Atat oaspetilor, cat si echipajului li se va masura zilnic temperatura, precum si in momentul in care se intorc din excursii la tarm sau la trecerea prin statiile de monitorizare special amenajate pe nava.

Plan de interventie in caz de urgenta
Daca este identificat un caz suspect de Covid-19, se activeaza planul de urgenta si se comunica autoritatilor nationale de sanatate. Cazul suspect si contactii directi vor intra in izolare si vor fi debarcati in siguranta si in concordanta cu reglementarile locale si nationale.

Toate aceste masuri de siguranta sanitara au drept scop final o experienta la fel de placuta si bogata la bordul navei de croaziera.