MSC Cruises reincepe operarea croazierelor din 16 august 2020!

Croaziera este o vacanta completa: confort la superlativ, servicii de calitate, o destinatie noua in fiecare zi si, nu in ultimul rand, marea – nesfarsita, albastra, linistitoare. Pentru toti cei care duc dorul croazierelor, avem o veste foarte buna: din 16 august navele MSC pleaca din nou in croaziera, in conditii de siguranta sanitara maxima!

Mediterana, zona Schengen si pasagerii din Romania
Compania MSC Cruises va relua croazierele pe Mediterana din data de 16 august 2020. Pentru inceput, vor pleca intr-un voiaj de 7 nopti fiecare navele MSC Grandiosa, pe Mediterana de Vest, si MSC Magnifica, pe Mediterana de Est. Pe itinerariul primeia se afla Genova, Civitavecchia (Roma), Napoli, Palermo si Valetta, in timp ce a doua va ancora in Bari, Trieste, Corfu, Katakolon si Pireu (Atena).

A fost preferata Marea Mediterana si porturi din Italia sau apropiate acesteia din motive de siguranta a pasagerilor si de eficienta a eventualelor masuri medicale. Astfel, primele doua croaziere vor include cateva dintre cele mai apreciate destinatii din portofoliul MSC.

Napoli

Desi in primele doua croaziere vor fi imbarcati doar cetateni ai tarilor din zona Schengen, reluarea operarii MSC Cruises este o veste excelenta, care ne da sperante ca in viitorul foarte apropiat, probabil de la 1 noiembrie 2020, si noi, turistii romani, ne vom putea bucura din nou de o astfel de vacanta iesita din comun.

Masuri de siguranta sporita pentru protectia sanatatii
Pentru a proteja sanatatea si siguranta oaspetilor, a echipajului, dar si a comunitatilor locale pe care le viziteaza navele, MSC Cruises a conceput un nou protocol de operare. In elaborarea acestuia, MSC Cruises a luat in calcul fiecare aspect al calatoriei pasagerilor, de la momentul rezervarii la imbarcare, viata la bord si pana la intoarcerea acasa, fara a interfera cu experienta pasagerilor de la bordul navei.

Protocolul respecta si depaseste normele stabilite de principalele organisme tehnice si de reglementare internationale si regionale, precum si normele stabilite de guvernele din tarile in care opereaza navele MSC Cruises. RINA, agentia independenta de certificare maritima, a confirmat ca protocolul MSC Cruises respecta normele Agentiei Europene pentru siguranta Maritima (EMSA) si, in plus, incorporeaza standarde sanitare suplimentare, inclusiv cele din cadrul EU Healthy Gateways Joint Action.

Palermo

“Noile proceduri includ testarea COVID-19 pentru absolut toti oaspetii si echipajul inainte de imbarcare, vizite la tarm doar prin intermediul excursiilor organizate de MSC si implementarea unui Plan de Protectie COVID. Cu toate aceste masuri in vigoare, dorim sa oferim oaspetilor nostri cea mai sigura vacanta posibila”, a declarat Pierfrancesco Vago, Presedinte Executiv al MSC in cadrul unui comunicat de presa publicat pe 8 august 2020.

Protocolul de siguranta si sanatate MSC Cruises
Pentru a proteja sanatatea oaspetilor, a echipajului si a comunitatilor, MSC a elaborat un protocol complex si complet, care include:

  • Procedura mai sigura de imbarcare
  • Verificarea starii de sanatate a pasagerilor
  • Masuri riguroase de igienizare si curatenie
  • Distantare sociala
  • Servicii medicale adaptate noilor provocari
  • Monitorizarea continua a sanatatii pe perioada croazierei
  • Plan de interventie in caz de urgenta

Puteti afla toate detaliile accesand articolul Protocolul de siguranta si sanatate MSC Cruises.

Atena