Danemarca – Aarhus

Stim deja ca, dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, toate evenimentele, cu precadere cele care aduceau multi oameni impreuna, au fost anulate. In ciuda acestui fapt, danezii au gasit o metoda ingenioasa de a respecta distanta fizica impusa si, totodata, sa participe la un concert in aer liber.

In primele cateva minute de la lansarea proiectului au fost vandute 500 de bilete. Despre concertul compozitorului danez Mads Langer s-a discutat in social media doar 6 zile, timp mai mult decat suficient pentru a creea un intreg curent al activitatilor de acest fel. In timpul concertului, prestatia sa a fost transmisa in masini prin radio, iar participantii au putut interactiona cu Langer folosind aplicatia Zoom.

Aarhus, oras in Danemarca si capitala a culturii in 2017, a devenit cel mai creativ spatiu de a participa la evenimente de grup, fara a incalca restrictiile impuse. A fost ridicata o scena la marginea orasului pentru ca artistii sa poata fi auziti prin live streaming din interiorul masinilor de catre toti participantii la concert.

Potriviti organizatorilor, evenimentul s-a desfasurat intr-un mod controlat, iar mesajele de apreciere nu au contenit sa apara.

View this post on Instagram

We did it ❤️🎶

A post shared by Mads Langer (@madslanger) on

Germania – Koln

Fanii muzicii au avut rara ocazie de a participa la un concert vineri seara, respectand regulile de distantare fizica. Trupa locala a orasului Koln, Brings, a urcat pe scena in fata a 250 de autovehicule. Componenta fiecarui vehicul a fost impusa: maximum doi adulti si un copil.

Pe parcursul concertului fanii au ramas in masini, iar personalul de la paza a verificat constant respectarea regulilor. Trupa a cantat live; performanta acestora a fost difuzata pe un ecran mare, iar sunetul la frecvente cat mai inalte.

Incasarile stranse in urma concertului vor fi directionate catre angajatii spitalului din Koln.


Oare acesta sa fie viitorul evenimentelor in aer liber, cu toate concertele, filmele si spectacolele de teatru vizionate din masina, drive in, spre respectarea stricta a distantei fizice si a restrictiilor impuse?

Deocamdata nu avem un raspuns. Totusi, un lucru este cert – atmosfera evenimentelor live este de neinlocuit, iar gandul ne ramane intr-acolo.

O sa fie bine!