Gratuitatile intr-o croaziera pot varia, insa iata cateva sfaturi si trucuri pentru descoperirea lor pe aproape orice vas ai naviga:

Vizitati magazinele

Ar putea parea contraintuitiv sa intri intr-un magazin pentru a obtine ceva gratuit, insa cumparaturile la bordul unui vas sunt o experienta diferita. Magazinele gazduiesc adesea evenimente si campanii promotionale pe parcursul fiecarei croaziere si, pe langa vanzari, includ reduceri consistente, cupoane si gratuitati.

De obicei, puse la dispozitie in prima si a doua zi ale croazierei, gratuitatile tenteaza toti turistii. Magazinele de bijuterii pot oferi talismane sau pandantive, in timp ce magazinele specializate ofera bauturi nealcoolice.

Faceti un tur al centrului SPA

Chiar daca nu aveti loc in bugetul de vacanta pentru un tratament SPA generos, luati in considerare un tur al facilitatilor SPA in ziua imbarcarii pe nava. Pe langa mostrele gratuite si o ceasca de apa cu fructe exotice, biletele la tombola nu pot lipsi.

Tombolele SPA pot aduce castiguri diverse, de la antrenamente personale pana la masaje gratuite. Una dintre conditiile de baza este prezenta in momentul extragerii, pentru a putea revendica premiul.

Jucati-va

Este foarte simplu. Participand la activitatile organizate zilnic la bordul navei va poate aduce in posesie noi bunuri. Aproape toate vasele gazduiesc concursuri cu diferite premii, ca de exemplu: carti de bingo marca Royal Caribbean sau unul dintre trofeele Carnival, „ship on a stick”. Balaceala in piscina poate aduce alte avantaje – castiga un concurs de dans sau mixeaza bauturile favorite ca nimeni altul si poti castiga cateva bauturi gratuite sau un suvenir.

Mai mult, unele linii de croazieara iti apreciaza sarguinta. Cunard, Oceania si Silversea se numara printre liniile de croaziera ce ofera puncte sau carduri de perforat pentru participarea la diferite evenimente la bord. Asigurati-va ca acumulati cat mai multe recompense ca, la sfarsitul croazierei, sa vi se aprecieze eforturile, prin intermediul unor articole de imbracaminte cu logo imprimat.

Urcati pe scena

Indiferent de itinerariu, unele linii de croaziera gazduiesc spectacole ce se bazeaza pe participarea publicului. Cuplurile care sunt in forma buna sunt rasplatite cu sticle de sampanie si chiar o cina pentru doi.

Participati la o licitatie de arta

Nu trebuie sa fii un colectionar de arta in adevaratul sens al cuvantului pentru a participa la o licitatie. Doar decizia in sine va fi intampinata cu un pahar de vin spumant. Ati putea chiar sa va intoarceti acasa cu o mica lucrare de arta primita in cadrul licitatiei.

Dati dovada de loialitate

Toate liniile de croaziera au programe de loialitate si, cu cat navighezi mai mult, cu atat beneficiile sunt mai mari si mai consistente. In functie de statutul de calator, va puteti astepta ca in cabina sa gasiti surprize de tipul unui platou cu fructe sau desert, o sticla de vin sau mici obiecte personalizate cu logoul companiei. Mai mult, turistii care fac parte din programul de loialitate sunt invitati deoseori la evenimente private, inclusiv la cinele capitanului si la intalnirile de cocktail – desigur, mancarea si bautura sunt gratuite.

Rezervati cabina potrivita

O cabina intr-o croaziera este rareori gratuita, insa biletul la bord va poate aduce beneficii in plus. De cele mai multe ori, facilitatile adaugate la oferta de baza isi justifica tariful. De exemplu, liniile de croaziera ofera genti sau papuci inscriptionati, in functie de categoria cabinei – mai ales la cele tip apartament. Cabinele SPA va ofera, printre avantajele posibile, acces gratuit la suita termala, covorase de yoga, echipament de exercitii, spalatorie gratuita, apa imbuteliata, articole de toaleta de calitate superioara si multe altele.

Referinte: Brittany Chrusciel , „How to Get Free Stuff on a Cruise” (https://www.cruisecritic.co.uk/articles.cfm?ID=5060)