Asezat in inima tarii, orasul Brasov a fost si va ramane o punte de comuniune si de circulatie a valorilor spirituale si materiale, dar si un important centru cultural, turistic, economic si sportiv. Inconjurat de munti, orasul transilvanean ispiteste pe meleagurile sale vizitatorii de pretutindeni prin ce are mai de pret: castele medievale, legende nemuritoare, vestigii istorice, edificii religioase, care au rezistat eroic pana in zilele noastre in ciuda trecerii timpului.

Daca ajungi in Brasov, nu trebuie sa ratezi Biserica Neagra, cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, ce adaposte obiecte de arta de mare valoare: o colectie imensa de covoare orientale, picturi murale, pietre funerare, piese din aur ale personalitatilor brasovene si o orga mecanica construita in perioada romantismului timpuriu. Plimbandu-te in centrul vechiului oras medieval vei gasi Piata Sfatului, unde vei putea admira in voie cladirile frumos decorate in stil baroc, iar daca iubesti muzica, poti participa la festivalul international Cerbul de Aur. In trecut, in acest loc se tineau sedintele sfatului popular, iar negustorii de diferite nationalitati isi vindeau marfa. Alt punct de atractie reprezentativ pentru identitatea culturala a orasului este Muzeul Prima Scoala Romaneasca, ce prezinta o mostenire fascinanta de carti si documente rare. 

Recunoscuta pe plan mondial ca fiind cea mai ingusta strada din Europa, Strada Sforii poate fi un loc perfect pentru a imortaliza cateva fotografii reusite intr-un cadru atemporal! Daca esti in cautarea celor mai bune vederi panoramice, atunci indreapta-te catre Muntele Tampa, iar in drumul tau nu uita sa vizitezi Bastionul CojocarilorBastionul Postavarilor, al FierarilorTesatorilorTurnul Alb si Turnul Negru. Pentru odihna, distractie si recreere, Paradisul Acvatic ofera un complex cu piscine acoperite in aer liber, tobogane cu apa, jacuzii, saune, restaurante traditionale si o sala de fitness. In schimb, daca nu iti poti imagina o vacanta fara putina miscare, ai ocazia de a petrece in Parcul Aventura, ce dispune de trasee de dificultate progresiva, jocuri, tiroliana si o multime de activitati dedicate atat incepatorilor, cat si avansatilor. Timpul ramas poate fi dedicat vizitelor la celelalte repere iconice ale judetului BrasovCastelul Bran, cetatile medievale Rupea si RasnovGradina Zoologica, satul pitoresc Viscri si satul sasesc Prejmer.