De ce iubim Targu Mures

Orasul Targul  Mures se afla in centrul Transilvaniei si al Romaniei si reprezinta un punct de important de transport aerian si rutier din Romania inspre Europa si invers. Resedinta judetului Mures, ce se intinde pe ambele maluri ale raului Mures, orasul Targul Mures era, in trecut, centrul cultural, economic si industrial al Tinutului Secuiesc.

Istoric:
Istoria locului este bogata in vestigii datand inca din secolul 2000 i. Hr., sapaturile recente aducand la suprafata numeroase statuete, oale din lut, monezi si obiecte din bronz. De asemnea, in zona orasului Targul Mures au fost scoase la suprafata   
si obiectele culturii Cris, cea mai veche cultura a neoliticului. Pe locul cartierului Cristesti de la marginea orasului Targul Mures, arheologii au descoperit urmele unei asezari romane. Cladirile orasului dezvaluie, fiecare in parte, istoria medievala care a conturat chipul orasului Targu Mures pentru cei ce-l vor admira de-a lungul timpului.

Atractii turistice:
Centrul orasului este delimitat de cele patru piete: Piata Trandafirilor, Piata Victoriei, Piata Teatrului si Piata Bolyai. Se spune ca din punctul ocupat azi de piata cu numele  nobilei flori a inceput dezvoltarea orasului Targu Mures.
Palatul Culturii construit in stil Secession cu vitraliile si sala oglinzilor este un important obiectiv pentru calatorul care ajunge in Targu Mures si care indrageste cultura si istoria. Aici se adapostesc numeroase institutii de cultura apartinand orasului Targu Mures.

In sala de concerte  a Palatului Culturii din Targu Mures se poate admira orga cu 4463 de tuburi si 63 de registre. Tot aici se poate vizita expozitia muzeului de istorie. Cladirea Primariei Targu Mures a aparut intre anii 1938-1942 si este  construita in stil brancovenesc. Muzeul de Etnografie si Arta Populară din Targu Mures este adapostit de palatul in care locuia contele Toldalagi Laszlo si este o cladire construita in stil baroc intre anii 1759 si 1762, in piata Trandafirilor.
Tot in aceasta piata din Targu Mures se afla si Catedrala Ortodoxa in stil bizantin a carei interior dezvaluie cea mai  mare
 suprafata pictata din tara.

Nu departe de catedrala ortodoxa din Targu Mures se afla Biserica Romano Catolica construita de calugarii iezuiti intre anii 1728-1764 prezentand elemente ale stilurilor baroc si renascentist, cu un amvon frumos pictat si aurit.
Nu vom uita a trece in jurnalul de calatorie prin Targu Mures, cea mai veche cladire destinata cultului religios reformat .     
Aparuta intre 1316 si 1442 aceasta cladire prezinta elemente baroce si ale stilului gotic si se afla in interiorul cetatii medievale Targu Mures.
Vechea cetate medievala din Targu Mures, construita in secolul al VII lea care adapostea calfe si mestesugari pentru diverse activitati ale vremii este loc de popas si admiratie, azi ,pentru calatorul care ajunge in Targu Mures.

Gastronomie:
Pentru ca orasul Targu Mures este un loc in care de sute de ani romani, unguri si germane, iar numarul romanilor este egal cu cel al ungurilor, bucataria traditionala romaneasca este puternic influentata de cea ungureasca. Multe din felurile traditionale sunt gatite cu smantana si praf de boia, condiment folosit des si in bucataria ungureasca. Faimosul gulas din carne de porc si cartofi cu boia picanta este un fel de mancare tipic zonei Targu Mures.Puteti incerca si paprikasul de pui , iar la desert somloi galuska.

Unde ne cazam:
Hotel Concordia din Targu Mures este o varianta placuta de cazare, mai ales ca se afla in Piata Trandafirilor din Targu Mures intr-o cladire veche si recent reamenajata.

Operatorul aerian low cost opereaza zilnic zboruri inspre importante orase ale Europei:  Dortmund, Barcelona, Madrid, incepand cu 30 euro un dus si de la 100 euro un drum dus intors.
 
  
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!