De ce iubim Abu Dhabi

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi este un oras bine organizat, cu o istorie bogata, care astazi atrage turisti din toate colturile lumii, Aeroportul International Abu Dhabi fiind poarta de acces. Primii locuitori ai zonei au aparut aici in 1760, locul fiind transformat intr-un mic oras pescaresc pana la descoperirea petrolului, iar veniturile obtinute au facut ca Abu Dhabi sa devina orasul modern de astazi.
Moscheea Seicului Zayed
Aceasta moschee din marmura reprezinta cea mai emblematica cladire a orasului, remarcandu-se prin design-ul unic care afiseaza arhitectura islamica. Artizanii s-au folosit de sticla pentru a creea niste mosaicuri atragatoare si sculpturi complexe care se regasesc atat in interior, cat si in exterior, iar dupa o constructie care a durat aproape 20 de ani, moscheea a fost deschisa publicului in 2007. De asemenea, cu o capacitate de 40.000 de pelerini, aceasta reprezinta cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, fiind permis accesul si celor de alte religii.

Palatul Al Hosn
Acesta mai este cunoscut sub denumirile Vechea Fortareata sau Fortareata Alba si reprezinta cea mai veche cladire din Abu Dhabi. Palatul a fost ridicat la sfarsitul secolului al XVIII-lea in 1793, cand reprezenta resedinta familiei regale, iar in prezent, interiorul a fost renovat si modernizat, cladirea fiind ocupata de Fundatia Culturala pentru a gazdui Centrul de Documentare si Cercetare, ce se remarca printr-o colectie foarte bogata de documente istorice ale Emiratelor Arabe Unite. De asemenea, in interior este gazduit si Muzeul Traditional cu artefacte si fotografii istorice, fiind disponibila si o sectiune de istorie si una cu fauna desertului.

Punctul de observare
Acesta reprezinta raspunsul oferit de Abu Dhabi la Burj Khalifa din Dubai, promitand vizitatorilor vederi impresionante asupra imprejurimilor din cel mai inalt punct al orasului. De asemenea, aici se regasesc si cateva restaurante si cafenele, fiind un loc ideal in care sa se poata servi masa.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!